Aktivistit ovat väkivaltaisia luusereita

Stereotyyppi sanoo aktivistien olevan luusereita. Heillä ei ole töitä ja he asuvat vanhempiensa luona ja elävät vanhempiensa rahoilla.

Mutta pitääkö stereotyyppi paikkansa? Ovatko aktivistit todella luusereita? Ovat, tämä stereotyyppi pitää paikkansa, ainakin tavallaan.Aktivistit luusereita

Pahoittelen clickbait-henkistä otsikointia tässä tekstissä, mutta en voinut vastustaa kiusausta. En oikeasti halua kutsua ketään luuseriksi, mutta käytämme termiä tässä yksinkertaisuuden vuoksi. Tekstin otsikkoon mahtuu vain tietty määrä merkkejä. Ja hei, joskus raflaava otsikointi toimii. Sinäkin luet tätä kuitenkin.

Otsikkoni ei ole kuitenkaan harhaanjohtava, sillä saksalaisen Bild-lehden mukaan mielenosoituksissa pidätetyistä vasemmistoaktivisteista hulppeat 92% asuu yhä vanhempiensa luona. Valtaosalla ei myöskään ole parisuhdetta eikä työpaikkaa.

Mielenkiintoisesti pidätetyistä vain 15% oli oikeisto-aktivisteja, valtaosan ollessa vasemmistoaktiiveja. Tämä tosin on uskoakseni helppo selittää demografisilla tiedoilla: nuoria vasemmistoon kallellaan olevia on yksinkertaisesti tällä hetkellä enemmän, joten pienempi pidätysten määrä selittynee sillä.

Lisäksi aktiivisten väkivaltaisten vasemmistoryhmien määrä on uskoakseni suurempi kuin äärioikeistolaisten vastaavien ja he. Anarkistit, Black Blockit ja Antifa-tyypit ovat ainakin omissa ympyröissäni huomattavasti yleisempiä kun kansallismieliset pseudonatsit.

Nyt puhutaan siis vain pidätetyistä aktivisteista, mikä luonnollisesti hieman vääristää tilastointia. Lukemat ovat kuitenkin niin korkeita ettei niitä voida sivuuttaa täysin. Totuuden siemen sieltä kuitenkin löytyy.

Luusereista tulee aktivisteja

Mutta tässä tilastot käsittelevät vain pidätetyksi joutuneita aktivisteja. Pitääkö "luuseristereotyyppi" paikkansa väkivallattomien aktivistien kohdalla, niiden jotka eivät ole tulleet pidätetyksi? Uskoisin että pitää, mutta ei yhtä vahvasti. Pidätettyjen lukemat olivat niin korkeita, että ne antavat ymmärtää trendin olevan olemassa myös muiden aktivistien kohdalla, tosin vähemmissä määrin.

Selittäviä tekijöitä on varmasti useita. Henkilö joka asuu omillaan, perustaa perhettä tai uraa ei ole kauhean todennäköinen aktivisti. Hänellä ei ole aikaa suunnitella mielenosoitusta tai toimintaa, hänen täytyy käydä töissä ja hoitaa lapsia. Hänellä ei ole aikaa radikalisoitua.

Lisäksi uraa tai perhettä puuhavalla on liikaa menetettävää mikä vähentää todennäköisyyttä häiriökäyttäytymiseen. Jos perheellinen tai töissäkäyvä töppäilee mielenosoituksessa hän voi menettää paljon. Pidätyksen jäljiltä lapset jäädä ilman hoitoa tai jopa voivat päätyä huostaan otettavaksi tai voit menettää työpaikkasi ja urasi. Et oikeasti voi tehdä

Väkivaltaiseksi aktivistiksi ryhtyminen onnistuu paljon paremmin henkilöltä jolla ei ole mitään menetettävää. Jos sinulla ei ole mitään yhteiskuntaan sitovaa, kuten perhettä, lapsia tai uraa, et voi menettää mitään hyökkäämällä yhteiskuntaa vastaan.

Perheelliset tai töissäkäyvät aktivistit ovatkin varmasti niitä jotka harvemmin häiriöikäyttäytyvät mielenosoituksissa, he tietävät siitä olevan heille vakavia seurauksia. Seurauksia pelkäämättömillä ei ole tätä rajoitetta ja siksi juuri pidätettyjen aktivistien joukko onkin täynnä väkeä joita voisi luonnehtia luusereiksi.

Heillä ei ole tulevaisuutta jota menettää, joten he tekevät mielenosoituksesta väkivaltaisen. Ja se tekee heistä juuri niin vaarallisia ja voi helposti maalata koko liikkeesi nihkeässä valossa.

2 kommenttia:

 1. Lisäki "suhteellinen köyhyyskin" panee niin sanomattomasti vituttamaan. En halua puhua alatyylisesti mutta clickbaitin hengessä totean että jos sinulla ei ole mitään menetettävää, näet aika paljon muilla kaikkea. Tämänlainen kokemus turhauttaa helposti.

  Systeemi ruokkii itseään monesta suunnasta. Ei ihmetytä että aktivistit ovat luusereita. Yhteen asiaan en tosin usko : Siihen että aktivistit oikeasti tulisivat yhteiskunnan uhreiksi niin että he oikeasti menettäisivät kaiken sen vuoksi. Tämäkin yhteys olisi mahdollinen. En vain näe tälläistä aikaansaavia voimia yhteiskunnassamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärjistettyä, mutta sinällään totta. Jos kaikilla muilla on enemmän kun sinulla, alkaa vallankumous näyttää hyvältä. Tämä on keskiluokan kurjistumisen todellinen hinta, mitä vallanpitäjät eivät tunnu sisäistävän.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.