Näin asennat ja vaihdat Office-ohjelmien kielen

Jos olet asentanut Office-ohjelmat Office 365-tilin avulla, voit vapaasti asentaa ohjelmat haluamallasi kielellä. Oletuksena Office-paketti asennetaan sillä kielellä mikä on järjestelmäsi oletusasetus tai sillä kielellä millä työnantajasi on sen määrittänyt.

Voit asentaa Office-ohjelmat haluamallasi kielellä ja voit jopa asentaa uusia kieliversioita samalle tietokoneelle ja vaihdella niiden välillä tarpeen mukaan.

Eri kieliversion asentaminen

Toimi näin jos haluat muun kieliversion tai haluat asentaa uuden kieliversion nykyisen rinnalle.

Asennamme ensin Office-ohjelmat Office 365-palvelusta. Tarkempi ohje asentamiseen löytyy edellisestä Office 365-ohjeestani.

Avaa ensin Office 365-etusivu. Valitse etusivulta kohta Muut asennukset (Other Installs).

Jos etusivusi ei ole Office 365-etusivu, valitse edellisen sijaan oikean ylälaidan mutteri, sen alta Office 365 ja sen alta kohta Ohjelmisto - Asenna ohjelmisto (Software - Install software).

Seuraavaksi vieritä asennussivu aivan sivu pohjalle ja avaa sieltä löytyvä Kieli-valikko (Language) ja valitse haluamasi kieli.Valitse kielen valittuasi Asenna ja sinulle ladataan oikea kieliversio. Kun lataus on päättynyt, suorita ladattu asennustiedosto ja se lataa ja asentaa haluamasi kieliversion sinulle.

Jos järjestelmään on jo asennettu aiempi Office 365-tilin Office 2016, ei tämä uusi asennus korvaa sitä vaan lisää vain uuden kielen valikoimaasi. Järjestelmääsi ei siis jää kahta erillistä Office-pakettia, sinulle ladataan vain uusi kielipaketti.

Kielen vaihtaminen

Kun useita kieliä on asennettu, voit vapaasti vaihtaa niiden välillä. Sulje ensin kaikki Office-ohjelmat (Word, Excel jne). Avaa sitten käynnistä-valikostasi sovellus nimeltä Office 2016 kieliasetukset (tai Office 2016 language settings). Löydät sen Office-työkalut (Office Tools) kansiosta Käynnistä-valikossasi.

Tämän työkalun vasemmassa alanurkassa on näyttökielen valinta (display language). Valitse haluamasi ja käytä oikean laidan nuolinäppäimiä siirtääksesi haluttu kieli ylimmäiseksi. Älä välitä tarkistuskielistä tai ohjekielistä. Sulje ikkuna hyväksymällä se alanurkan OK-painikkeesta. 

Kun seuraavan kerran käynnistät jonkun Office-sovelluksen, on se nyt valitsemallasi kielellä. Voit palauttaa aiemman kielen avaamalla saman kieliasetus-sovelluksen ja tekemällä saman uudestaan.

Entäpä Outlookin kansioiden nimet?

Ainoa mikä ei vaihdu kieltä vaihdettaessa on Outlookin sähköpostikansioiden nimet, jotka säilyvät alkuperäisellä kielellä. Eli suomenkielinen saapuneet kansio kummittelee saapuneina englanninkielisessäkin Outlookissa sinne sopivamman "inboxin" sijaan. 

Outlookin kansioiden nimet palautetaan seuraavasti:
  1. Paina Windows-nappia ja R-kirjainta (Windows+R), tämä avaa Suorita (Run) ikkunan.
  2. Valitse ikkunassa komento Selaa (Browse) ja paikallista Outlook.exe-tiedoston sijainti. Löydät sen yleensä C:-levyltä, kansiosta Program Files/Microsoft Office, sen alikansiona on Office-versiosi mukainen kansio, Office 2016:sta tämä on Office16, sen sisältä etsi ja valitse OUTLOOK.EXE.
  3. Valitse komento jotta se tulee näkyville suoritusikkunaan, mutta älä vielä suorita sitä, se vain käynnistäisi Outlookin. Kirjoita käsin suoritusikkunan loppuun /resetfoldernames. Suoritusikkunassa pitäisikin nyt näkyä jotain tämän tapaista:
    "C:/Program Files/Microsoft Office/Office16/OUTLOOK.EXE" /resetfoldernames
    Huomioi siis että lisäät komennon lainausmerkkien jälkeen. Kun komento on kunnossa, hyväksy ja Outlook käynnistyy.
Outlookin kansioiden nimet vastaavat nyt Outlookin muuta kieliversiota. Huomioi että vain vakiokansioiden nimet muutetaan. Itse nimeämäsi ja luomasi kansiot pysyvät sellaisina mitä ne olivatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.