Tältä Nokian klassikkopuhelimet näyttäisivät nykyään

Nokian älypuhelimet ovat tulleet takaisin kauppoihin. Kiinnostavin uutuus monille on kuitenkin ollut uusi versio klassisesta Nokia 3310:sta. Tämän kunniaksi päätin vähän leikkiä historialla ja visioida miltä muut Nokian laitteet näyttäisivät nykyisin. Tässä suosikkini Nokian älypuhelimista, visioituna nykyaikaisiksi.

Nokia E7

Communicator-laitteet olivat monella tapaa edellä aikaansa. Nykypäivänä E7 näyttäisi varsin erilaiselta:

Puhelin onkin yhdistelmä Nokian alkuperäistä komeaa E7-mallia ja uutta Nokia 3:a. Mukana tietysti täysi näppäimistö.

Nokia E71

E71 oli Blackberry-tyylinen puhelin, täydellä näppäimistöllä. Nykypäivään tuotu versio siitä sisältäisi tietysti piilotettavan esiin liu'utettavan näppäimistön, vaikkapa näin:
Saammekin hybridin jossa yhdistyy Nokian alkuperäinen E71 ja Nokia 6-malli. Näppäimistö liukuu alapuolelta esiin ja voidaan piilottaa tarvittaessa.

Nokia N95

N95 oli suosikkini ja pitkälti Nokian onnistunein laite. Sen modernisointi pitäisikin olla velvollisuus uudelle Nokialle.
Tässä kaksi versiota jossa yhdistellään hieman erilaista Nokian mallistoa N95:n ulkoasuun. Kosketusnäyttölaitteen takakansi liukuu kahteen suuntaan, alaspäin se paljastaa numeronäppäimistön ja ylöspäin medianäppäimet. Nykymallista voisi löytyä numeronäppäimistö alkuperäisen tapaan, tai ehkäpä se korvautuisi perinteisellä näppäimistöllä E71:n tapaan. Tai ehkäpä vain medianäppäimet liukuisivat laitteen alta esiin. Ja perinteisten medianäppäinten tilalla voisi olla erillinen pieni kosketusnäyttö tai ehkä jopa jatkuvasti päällä oleva e-mustenäyttö.

Klassikot palaavat

Ostaisitko jonkin näistä jos ne palaisivat markkinoille? Entäpä mitkä muut Nokian puhelimet ansaitsivat tulla takaisin nykyaikaan? 

3 kommenttia:

 1. Minun lempipuhelimeni Nokian puhelimista on ollut pitkään 3710, tyylikäs simpukkamalli vuodelta 2009. Se on minulla käytössä vieläkin, jos en halua kuskata 'äly'puhelintani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokian harvoja onnistuneita simpukoita. Tajusivat sen muodin myös vähän myöhässä. Jos päätän tehdä vastaavat kuvat Nokian peruspuhelimista, tämä on kyllä joukossa.

   Poista
  2. Nyt on lempparisi tuotu nykyaikaan:
   http://tamapaiva.blogspot.fi/2017/06/talta-nayttaisivat-nokian.html

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.