Yhdysvallat ja yhteisöllisyys

On hyvin mielenkiintoista katsoa miten yhteisöllisyys toimii hyperyksilöllisessä ja rahaa palvovassa yhteiskunnassa. Toisaalta ajatua vapaasta yksilöstä on jonkinlainen villin lännen ideaali, mutta toisaalta taas yhteisten symbolien kohdalla yhtenäisyyttäkin voidaan löytää.

Nyt kuitenkin löysin yhteenvedon joka avaa Yhdysvaltain kansalaisten vinoutuneen yhteisöllisyyden tavalla mihin en itse ole pystynyt.
 
Terveydenhuollon edessä Yhdysvalloissa kaikki ovat yksilöitä, eivätkä halua maksaa muiden hoitoa verorahoin. Toisaalta taas muiden maiden kansalaisten tappamisen kanssa ollaan kovasti yhtä köyttä ja yhteisö. Niin ja valmiita maksamaan triljoonia veroissa, että tappamiseen on varaa. 

Land of the free, tosiaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.