Tämä Päivä

Tämä Päivä on blogi johon kirjoitan asioista. Aihepiirit liikkuvat teknologiasta ja tietotekniikasta aina ihmisoikeuksiin, tieteeseen, filosofiaan ja politiikkaan. Seasta löytyy myös viihteellisempää tekstiä ja ohjeita ja vinkkejä.

Blogin nimi, Tämä Päivä, tulee sen takana olevasta ajatuksesta Mitä olen ajatellut tänä päivänä ja se kuvaa hyvin myös blogin sisältöä - kyseessä ei kuitenkaan ole elämästäni kertova blogi eikä paikka jonne vuodatan ajatuksia tajunnanvirtana. Tämä Päivä on tarkoitettu kokoelmaksi hyödyllisiä ja viihdyttäviä kirjoituksia laajasta aihepiiristä. Osa kirjoituksistani on selvästi mielipiteitä ja sellaisiksi merkitty, pyrin kuitenkin painottamaan faktatietoon ja en tietoisesti levitä väärää tietoa. Pyrin myös merkitsemään faktojen lähteet, en kuitenkaan käytä vanhanaikaisia lähdeluetteloita, vaan blogiin paremmin sopivien hyperlinkkien avulla.

Jos huomaat jotain mikä ei pidä paikkaansa, pyydän kommentoimaan tai muuten saattamaan virheen tietooni. Kommentointi on kaikin puolin tervetullutta, varsinkin vastakkaiset näkökannat ovat kiintoisia. Kirjoitan usein hyvinkin tunteita herättävistä aiheista ja joskus otan kirjoituksessani jopa kannan jolla en varsinaisesti ole, mutta vain jos tämä antaa meille mielenkiintoisemman perspektiivin käsiteltävään asiaan.

Blogin oikealta laidalta löytyvät blogin kirjoitukset aiheittain järjesteltyjä. Hieman alempaa samalta sivulta löytyvät kirjoitukset aikajärjestyksessä sekä avainsanoittain. Blogista voi myös hakea ylävasemmalla olevasta hakukentästä.

Blogin lukemiseen suositellaan muuta selainta kuin Internet Exploreria, joka ei vieläkään esimerkiksi näytä mukautettuja fontteja oikein, samaten asettelu vääristyy hieman kyseisellä selaimella luettaessa. Suosittelemme selaimeksi Chromea, Firefoxia, Operaa tai Safaria.

Sellainen on Tämä Päivä. Toivottavasti pidätte.