Murha sotakentällä

Vuonna 2010 Wikileaks julkaisi jotain hyvin mielenkiintoista ja samalla karmaisevaa: videon jossa Amerikkalainen hyökkäyshelikopteri ampui joukon Irakilaisia joita pidettiin vihollistaistelijoina. Syyt tähän pitämiseen olivat hyvin kyseenalaiset. Osa miehistä oli itseasiassa journalisteja ja kameratkin heillä oli mukana. Sitten hauskuutta jatkettiin ampumalla myös paikalle tulleet ihmiset jotka yrittivät viedä ruumiit pois kentältä. Ja naurun pitäisi kaikilta loppua viimeistään siinä vaiheessa kun osoittautuu, että auttajien mukana kuoli pieniä lapsia.

Kommentti tähän oli "ei pitäisi tuoda lapsia mukanaan taisteluun". Kukahan sen taistelun toi ja kenen luokse.

Annetaan paikalla olleen Ethan McCordin kertoa tarina. WikiLeaks' Collateral Murder: U.S. Soldier Ethan McCord:


Mikään perinteinen media tuskin olisi juttuun tarttunut samalla tavalla, mikä vain osoittaa kuinka tärkeä Wikileaksin kaltainen organisaatio on. Ja kuinka mikä tahansa sota, kenen tahansa toimesta on aina sota ja sodassa tapetaan ihmisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.