Android ja Virukset

Kirjoitin aiemmin artikkelin jossa suosittelin ilmaista virustorjuntaa Androidiin ja oma suositukseni oli hyvin toiminut Lookout.

AV-Test testasi (pdf löytyy täältä) ilmaisia Antivirus ohjelmia. Tämä itse käyttämäni Lookout ei ollut joukossa, mutta kaikki testissä olleet ilmaiset virustorjunnat epäonnistuivat havaitsemaan suurinta osaa uhista. Lookoutin kohdalta en ole kyennyt löytämään vastaavaa luotettavuusdataa. Suosittelen maksullista virustutkaa, kuten F-Securen tai Kaperskyn virustutkaa. F-Securea ei vielä saa Marketin kautta.

Jos maksullista virustutkaa ei asenna, suosittelen vähintään esimerkiksi Lookoutin asentamista, sillä Lookout suojaa muiltakin asioilta kuin viruksilta. Itse pidän sen yhtenä tärkeimpänä toimintona puhelimen jäljittämistä esimerkiksi varkaustapauksessa ja puhelimen tietojen turvaamista. Tämän Lookout tekee erittäin hyvin. Palaan virustorjunnan luotettavuuteen kun löydän siitä luotettavaa tietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.