Salasuhteet ja sukupuolet

Varatuille tarkoitettu treffipalvelu Victoria Milan avasi suomessa äskettäin. Kyseessä on varatuille tarkoitettu palvelu jossa voi hakea pientä aktiseuraa suhteelta salassa. Suomen sivuston avautuessa palvelu mainosti kuinka suomalaiset ovat heidän tutkimuksiensa mukaan uskottomampia kuin muut ja näin Suomi olikin looginen seuraava markkina palvelulle.

Victoria Milanin konsepti on omalla tavallaan mielenkiintoinen: maksullinen deittipalvelu, jonka focus on järjestää varatuille salasuhdesäpinää. Palveluun kirjautuikin heti aluksi tuhansittain miehiä ja muutamia satoja naisia. Suurin osa käyttäjistä netin deittipalveluissa ovat miehiä ja seksipainotteinen Victoria Milan näyttäisi olevan tavallista miesvoittoisempi jos sukupuolierät säilyvät alun kaltaisina, eli 10 000 miestä ja 500 naista, mikä tuottaa mukavat 20 miestä jokaista naista kohden. Tämä luonnollisesti tekee palvelusta erittäin hyvän apajan naisille, mutta hyvin kyseenalaisen miehille.

Naiset eivät siis petä? Pettävät, ja eivät paljoa miehiä vähemmän. Naiset eivät modernien tilastoiden valossa itseasiassa ole kovin paljoa kiltimpiä kuin miehet, esimerkiksi eräs tilasto sanoo pettämislukemien olevat 57% miehillä ja 54% naisilla.

Mitä Victoria Milanin miesvoittoiset lukemat sitten kertovat jos naiset kerran ovat yhtä hanakoita tarkastelemaan ruohoa aidan tuolta puolelta? Lukemat kuvaavat hyvin pettämisen valtasuhteita: naiset eivät tarvitse pettämiseensä verkkopalvelua, vaan he löytävät tarvittaessa seuraa helpomminkin.

Tässä kohoaa esiin yksi seksuaalisen epätasa-arvon vähän puhuttu ilmiö: kuka saa, kuka ei.

Kärjistääksemme asiaa hieman, nainen joka tahtoo seksiä voi suunnata yökerhoon ja jos odotuksia on valmis laskemaan tarpeeksi alas, voi käytännössä taata onnistumisen. Mies joka yrittää samaa, ei saa taattuja tuloksia, riippumatta siitä miten alas hän rimansa laskee.

4 kommenttia:

 1. Miehen markkinat on megamarkkinat. Koska jokainen vieraissa käyvä nainen hypähtää jonkun miehen kanssa (jotta voi tehdä näin tarvitaan mies), tiedämme myös että osalle näistä miehistä tarjoutuu hyvinkin paljon puuhaa. Miehet ovat luusereita tai voittajia, naisilla on vakaata ja varmempaa.

  VastaaPoista
 2. Hyvin totta. Voittajaurokset saavat kaiken, muut jäävät nuolemaan näppejään, miehenä olemisen hankalin puoli.

  VastaaPoista
 3. Mjoo niin. Toisaalta jos nainen lähtee yökerhoon tms. etsimään seksiseuraa, niin pitää aina olla varuillaan ettei päädy raiskatuksi. Miesten ei tarvitse tätä asiaa pelätä, ja minusta se on pelottavampaa kuin se että jäisi ilman. Jos ei olisi raiskauksen vaaraa, naiset olisivat taatusti vieläkin aktiivisempia kuin nyt. Ja kaikki naisetkaan eivät muuten ole heteroita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En näppituntumalta usko raiskauksen pelon olevan naisten yökerhokäyttäytymistä laajasti rajoittava tekijä, varsinkin kun otetaan huomioon miten vähän se vaikuttaa raiskatuksi tulemisen riskiin. Sosiaalinormit ja erilainen seksuaalikäyttätyminen lienevät suurempia vaikuttajia.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.