Facebook-tilin deaktivointi tai poistaminen

Facebookin yksityisyysongelmat ovat saaneet useammankin harkitsemaan alustalta poistumista. Pelkkä kirjautumisen lopettaminen ei kuitenkaan poista tietojasi ja kaikki Facebookilla tehty on edelleen muiden ihmeteltävissä.

Jos kyllästyt Facebookiin kokonaan, lue eteenpäin: tässä on pieni ohje Facebook-tilin deaktivointiin (käytöstä poistoon) tai täydelliseen poistamiseen.

TÄMÄ OHJE EI ENÄÄ TOIMI! Voit lukea 2018 päivitetyn ohjeeni täältä:
Näin poistat pysyvästi Facebook-käyttäjätilisi (ja arkistoit itsellesi kopion)
Alapuolelta löydät vanhentuneen ohjeen, jätän sen tähän arkistointitarkoituksiin. 

Deaktivointi tapahtuu seuraavasti:
 1. Käyttäjätilin (Account Settings) asetuksista (oikeassa ylälaidassa) valitaan kohta Turvalisuus (Security) 
 2. Kyseisen alueen avauduttua, valitsemme sen alalaidasta Poista käyttäjätilisi käytöstä (Deactivate your account).
Tämä ei poista Facebook-tiliä tai sen tietoja, vaan ikäänkuin kätkee ne. Muiden perspektiivistä näyttää kuin tilisi olisi poistettu: Profiilisi ei löydy, sinua ei voi lisätä ystäväksi ja kaikki kommenttisi ja tekemäsi merkinnät häviävät. Deaktivoinnin voi myöhemmin peruuttaa ja tiedot palautuvat.

Tilin voi myös pysyvästi deletoida. Tilin pysyvä poisto ei ole peruttavissa, joten tee se harkiten.

Facebookista ei löydy suoraan linkkiä tilin poistoon muualta kuin ohjeista. Voit poistaa tilisi avaamalla Facebookin tilin poistamisen ohjesivun:
https://www.facebook.com/help/search/?q=how+do+i+delete+my+account

Klikkaa tällä sivulta Miten saan käyttäjätilini poistetuksi pysyvästi (How do I permanently delete my account?) ja sen alta valitse jätä sitten poistopyyntö tästä (submit your request here) täytä tämä lomake (fill out this form).
Tai voit suoraan mennä lomakkeeseen suoraan osoitteessa:
https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account
Poistaminen tuhoaa pysyvästi kaiken Facebook-tilisi ja kaikki sen tiedot. Jokainen tekemäsi kommentti ja merkitä tuhoutuu. Tee poisto harkiten sillä kumoaminen ei ole mahdollista.

6 kommenttia:

 1. helvetin hienoa

  VastaaPoista
 2. Jos tilin poistaa, ja myöhemmin palauttaa sen niin palautuuko kommentit, tykkäämiset ja merkinnät myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilin deaktivointi säästää kommentit ja tykkäämiset. Jos tilin oikeasti POISTAA kaikki tieto menee ja ei ole palautettavissa.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.