Androidista iPhonen näköinen

Android-laitteiden omistajista jotkut ovat kateellisia iPhonen omistajille laitteen käyttöliittymän estetiikasta. Android-laitteille saa kuitenkin saman iPhone-ulkoasun ja toiminnallisuuden asentamalla puhelimeen vaihtoehtoisen Launcherin.

Espier Launcher - iOS Androidille
https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.espier.launcher


Espier on iOS:n estetiikkaa ja ulkoasua jäljittelevä normaalin käyttöliittymän korvike. Se näyttää iPhone-tyyliset ikonit tavallisten ikonien tilalla ja täyttää työpöydän ohjelmien laukaisukuvakkeilla. Espier korvaa monia normaalin Androidin kuvakkeita iOS:n vakiokuvakkeilla ja näyttää tavalliset Androidin kuvakkeet vakiomuotoisen kehyksen sisällä hieman yhtenäistäen ulkoasua.

Toisin kuin Applen laitteilla Espierillä voi käyttää Androidin Widgettejä. Widgetit esitetään tavalla joka sopii iPhonemaiseen käyttöliittymään: Widgetit toimivat omalla widget-työpöydällään joka löytyy käyttöliittymän vasemmalta suunnalta. Tätä Widget-aluetta voi selata ylös ja alas jos sille sijoittaa enemmän Widgettejä kuin yhdelle näytölle mahtuu normaalisti.


Jos siis tuntuu, että haluat muuttaa puhelimesi ulkoasua Applen suuntaan, muttet kuitenkaan tahtoisi investoida Cupertinolaiseen tekniikkaan, Espier on ratkaisu siitä välimaastosta. Espier ei ole vielä 1.0-vaiheessa, mutta on viikon käytön jälkeen osoittautunut suhteellisen vakaaksi. Itse pidän edelleen enemmän Androidin normaalimmista käyttöliittymistä, mutta Espier onnistuu hienosti naittamaan Androidin ja iOS:n parhaita puolia yhteen.

Espieristä on myös erillinen Android 2.1-laitteiden versio ja HD-versio Tablet-laitteita varten. Erityisen Apple-intoiset voivat asentaa myös Espier Browserin joka jäljittelee iPhonen Safari-selainta.

2 kommenttia:

 1. Paras launcher, jota olen kokeillut. Ja mä olen kokeillut varmaan 15-20 eri launcheria. Jokin tässä vetää puoleensa... Tämä oli se ainoa, josta en halunnut vaihtaa takaisin Samsungin omaan TouchWiziin. Ehkä parasta tässä on, että sopii pienempäänkin näyttöön ja resoluutioon, ikonit näyttävät hyvälaatuisilta. Launcherin nopea ja sulava toiminta on myös iso plussa. Itse en haikaile mitään iPhone-kloonia vaan tämä sattuu olemaan vaan parempi kuin alkuperäinen ja näyttämään paremmalta (ikoniteema sopii myös hyvin valkoiseen puhelimeeni. :D). Jotenkin raikas kombinaatio iPhonea ja Androidia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettele jos TouchWiz ei miellyttänyt, en ole mieltynyt siihen itsekään lainkaan. Jos Samsungin Android-laitteen joskus hankin, launcheri menee vaihtoo suurella todennäköisyydellä.

   Olen samaa mieltä. Espierin estetiikka on miellyttävämpi kuin varsinaisen iPhonen ja näistä vaihtoehtoisista "erilaisista" Launchereista se hoitaa widgettien käytän suht esimerkillisesti.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.