Testissä Honor 9 - Arvio ja mielipiteeni

Honor 9 on sitten testattu. Oliko se hyvä? Lyhyt vastaus on kyllä, mutta vastataan hieman pidemmin vielä.

Tämä on kuudes ja viimeinen kohta Honor 9:n testiäni.
  1. Fyysinen laite ja käyttöliittymä
  2. Sovellukset
  3. Asetukset 
  4. Kamera ja kuvat
  5. Kikat ja temput
  6. Akkukesto, arvio ja mielipiteeni

Akkukesto

Honorissa on kunnioitettavan kokoinen 3200 mAh akku, se yhdistettynä kohtuukokoiseen näyttöön antaa laitteelle hyvät eväät hyvälle akkukestolle. Akkukesto on ok. Normaalin käytön jälkeen minulla oli illalla 15-40% akkua jäljellä, päivän käytöstä riippuen.

Honor 9 tukee Quick Charge-tekniikkaa, joten lataus on kunnioitettavan nopeaa. Se ei yllä OnePlussan Dash-lataamiseen, eikä laitteessa myöskään käytetä Huawein Hyperchargea, mutta latauksen nopeus on kuitenkin hyvä. Honorin luvataan saavan 40% akkua puolessa tunnissa ja tämä aikalailla täyttyy.

Oliko hyvä

Honor 9 jättää hyvän vaikutelman. Se on yksinkertaisen hyvä älypuhelin, joka näyttää hyvältä ja sopii käteen. Honor 9 ei ehkä tavoittele tehokäyttäjiä, sen ominaisuudet ovat enemmän suunnattu peruskäyttäjien huomion saamiseen ja siinä se toimii oikein hyvin. Honor 9 kuvittelisi istuvan erittäin hyvin erityisesti käsilaukkuun.
Puhelin onkin täynnä tyylitietoisen peruskäyttäjän arvostamia toimintoja, kuten peilitoiminto tai oletuksena päällä oleva kauneussuodatin selfie-kamerassa. Jopa mukautustyökalut on rakennettu trenditietoisen oloisesti.

Tämä ei tarkoita etteikö Honor 9 kävisi myös vaativalle käyttäjälle. Puhelimessa on varsin hyvät tekniset ominaisuudet ja riittävästi oikeastaan kaikkea täyttämään tehokäyttäjänkin vaatimukset. Toki nopeampia puhelimia löytyy, mutta ne eivät ole nopeampia sellaisessa mittakaavassa millä oikeasti olisi merkitystä. Honor 9:n Kirin 960-järjestelmäpiiri on tehokas ja se näkyy.

Honor 9:n käyttöliittymä on muutenkin varsin hyvin loppuun asti ajateltu. Kaikki on iOS-näköistä ja yhtenäistä. Lisäksi kaikki toimii sutjakasti ja omalla selkeällä logiikallaan. Oletin ennakkoon etten välittäisi EMUI-käyttöliittymästä ja yrittäisin haudata sen Nova Launcherin ja ikonipakettien alle, mutta en lopulta näin tehnytkään ja se on vain hyvä. Honor 9:n käyttökokemus on nimittäin lopulta varsin miellyttävä.

iPhonista luopuvalle käyttäjälle Honor 9 on hyvä aloituslaite. Sen käytössä on paljon tuttua iPhonesta lähtijälle, jolloin siirtymä Androidiin on vähemmän suuri muutos. Muista Android-laitteista tuleva käyttäjä saattaa hetken joutua sopeutumaan.

Testikappaleen ohjelmisto toimi hyvin muutamaa outoutta lukuunottamatta. Yksi usein käyttämäni peli pysähtyi hetkellisesti välillä odottelemaan - jotain mitä se ei muilla puhelimilla tehnyt. Lisäksi Chrome-selain päätti itsetuhoutua äkillisesti, eikä suostunut sen jälkeen enää toimimaan muutamaa sekuntia pidempään. Sovelluksen pakkopysäytys, tietojen poistaminen ja laitteen uudelleenkäynnistys eivät korjanneet asiaa, joten korvasin Chromen Chrome Betalla ja ongelma poistui.

Kumpaakaa ongelmaa ei löytynyt pitkällä Googlaamisellakaan, joten olettaisin näiden olevan suhteellisen harvinaisia. Laitteen palauttaminen korjasi ongelman selaimen kanssa.

Lopulta Honor 9 on kuitenkin helppo suositeltava. Se on erittäin hyvä ja laadukas laite, joka ei maksa mahdottomasti. Suomessa hinnoittelu on tietysti muuta maailmaa terävämpää, ja Honor 9:n saakin alkaen 499 € hintaluokasta - mikä tosin on edelleen kohtuullinen hinta huomioiden mitä Samsungin, Applen, HTC:n tai LG:n vastaavista laitteista täytyy maksaa. Lähin saman hintaluokan kilpailija on OnePlus 5, jota en ole testiini onnistunut vielä saamaan.

Honor 9 ei kuitenkaan taistele kilpailijoita vastaan vain pienemmällä hinnalla, se on oikeasti varsin mukavan tuntuinen ja laadukas älypuhelin.

Honor 9:n on muuten luvattu Android O-päivitys nopeassa aikataulussa heti kun Google saa sen valmiiksi, joten tässäkin suhteessa laite on tekniikan puolelta hyvissä kantimissa - edellyttäen tietysti että lupaus pitää.

Yhteenveto

Hyvää: upean näköinen runko, mukava kädessä, hyvä tuntuma, hyvä näyttö, nopea ja tehokas, hyvät kamerat, ei minkäänlaista käyttöliittymä-jumittelua, IR Blaster.

Huonoa: kuoreen jää helposti sormenjälkiä, satunnainen oikuttelu.

Kenelle: huippuluokan älypuhelinta etsivälle joka ei tahdo maksaa liikaa. Henkilölle jota tyylikkyys kiehtoo puhelimessa eniten. Jollekin joka ei tahdo jättimäistä laitetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.