Testissä Honor 9 - Kikat ja temput

Honor 9:n testin aikana keksin joukon hauskoja temppuja, jotka eivät ole välttämättä itsestäänselviä. Jaankin pari hauskinta keksimääni kikkaa laitteesta.

Tämä on viides osa Honor 9 testiäni.
  1. Fyysinen laite ja käyttöliittymä
  2. Sovellukset
  3. Asetukset 
  4. Kamera ja kuvat
  5. Kikat ja temput
  6. Akkukesto, arvio ja mielipiteeni

Oma kappale soittoääneksi

Avaa Musiikkisovellus. valitse kaikki kappaleet ja selaa kunnes listalla näkyy haluamasi. Älä laita sitä soimaan, vaan paina sen oikeassa laidassa näkyvää ...-painiketta. Valikon avauduttua voit valita Aseta soittoääneksi (Set as ringtone).

Tyylikkäämpi taustakuva pehmentämällä

Jos haluat saada kuvakkeista selvää, ja silti käyttää tyylikästä taustakuvaa, Honorissa on kikka sinulle. Paina tyhjää kohtaa aloitusnäytöllä pitkään ja valitse sitten Taustakuva (Wallpaper) alanurkasta. Valitse haluamasi taustakuva, mutta ennen kun otat sen käyttöön, paina alalaidassa olevaa vesipisaran kuvaa. Tämä tuo esiin kuvaa epäterävöivän liukusäätimen. Määritä kuva sopivan epäteräväksi ja aseta se kuvaksi sitten.

Näytön nauhoittaminen

Honor 9 sisältää mahdollisuuden nauhoittaa näytön tapahtumia videoksi, oikein äänen kanssa. Paina pohjaan virtanäppäin ja äänenvoimakkuuden lisääminen. Hyväksy käyttöluvat jos niitä kysytään ja hyväksy kysely. Nauhoitus alkaa aloituslaskurin jälkeen ja voit lopettaa nauhoituksen painamalla vasemmassa ylänurkassa näkyvää nauhoituspainiketta.

Kaksi sovellusta rinnakkain

Tämä temppu on Android 7:n vakiojuttuja, mutta liian harva sitä tietää. Voit ottaa ruudulle kaksi sovellusta samanaikaisesti, esimerkiksi pitää YouTube-videon auki ja navigoida samaan aikaan. 

Avaa ensin normaalisti jokin sovellusta, pidä sitten sovelluksen vaihto-näppäintä (se neliön muotoinen) pohjassa hetki ja valitse sitten mikä sovellus ottaa äskeisen rinnalle. Kahden sovelluksen tila jää päälle kunnes se suljetaan painamalla sovelluksen vaihto-nappia jälleen pitkään.

Honorissa tämän voi tehdä myös rystysillä. Kopauta rystysellä näyttöä (ei liian kovaa ettet riko) ja vedä rystynen sitten näytön vasemmalta laidalta oikealle laidalle.

Ota kuvat äänikomennolla

Monesti sormia on vaikea saada kuvausnapille, joten äänikomennolla kameran laukaiseminen on hyvä toiminto tuntea. Näin kamera ei myöskään tärähdä kuvauskomennosta. Avaa kamera, pyyhkäise oikealta laidalta kuvauksen asetukset esiin ja etsi kohta Ääniohjaus (Voice control) ja ota se käyttöön.

Voit nyt ottaa kuvia sanomalla äänekkäästi "cheese". Tämä toimi luotettavasti kun komento sanottiin kovaan ääneen mikä joissain tilanteissa voi olla hankalampaa kun sormella laukaisu.

Tee puhelimesta helppokäyttöinen

Puhelimen aloitusnäytön mukautus ja monet sovellukset eivät ole kaikille käyttäjille tarpeen. Erityisesti vanhukset tai huononäköiset eivät välttämättä innostu joukosta pieniä kuvakkeita ja haluaisivat laitteen käyttöliittymästä yksinkertaisemman. Honorin asetuksista löytyy tila juuri tähän tarkoitukseen.

Avaa Asetukset/Lisäasetukset/Yksinkertainen tila. Kun tila on otettu käyttöön kaikki puhelimen fontit kasvavat jättimäisiksi ja aloitusnäyttö korvataan sangen Windows Phone-henkisellä tiilikäyttöliittymällä.

Tästä tilasta voi poistua pyyhkäisemällä aloitusnäytön oikealla piilotetun toisen sivun, josta voi seikkailla takaisin asetuksiin.

Tiesitkö jo?

Tiedätkö parempia kikkoja? Kommentoi jos tiedät ja saatan lisätä niitä artikkeliin. Kikoista siirrytään lopulliseen mielipiteeseen, oliko Honor 9 nyt lopulta hyvä ja hintansa arvoinen? Se selviää testin viimeisessä osassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.