Adoben surkeat asennusohjelmat

Adoben tuoteperhe sisältää vaikka mitä ikisuosikkejani: Dreamweaver, Photoshop, Illustrator... mmm. Yksinään Photoshoppaaminen tuo aina päivään vähän iloa. Adoben ohjelmisto on yleensä peruskäyttäjien ohjelmistoja vaikeakäyttöisempää, mutta ohjelmat ovatkin yleensä suunnattu osaavamille käyttäjille. Pidän siis Adoben ohjelmistosta melkoisesti - paitsi yhdestä asiasta: niiden asennusohjelmista.

Työtietokone piti tyhjentää äskettäin ja asenteluun kuluneesta ajasta ylivoimaisesti suurin osa ajasta meni Adoben Creative Suite-pakettien kanssa. CS5-paketin asentamiseen meni neljä tuntia kahtena kahden tunnin sessiona (kahtena koska ensikierroksella ohjelmista vain osa kehtasi asentua loppuun asti). Neljä tuntia aikaa kului siihen kun asensin kymmenisen ohjelmaa tietokoneelle. En toisen kierroksen aikana uskaltanut edes käyttää tietokonetta, sillä CS-pakettien asentajat ovat menneisyydessä temppuilleet jos tietokoneeseen on kehdannut koskea kesken asennuksen.

Jokainen Creative Suite pakettihan sisältää useita Adoben ohjelmia ja on siksi etäisesti ymmärrettävää jos ohjelma ei asennu parissa minuutissa. Usean tunnin asennusaika modernilla tietokoneella on kuitenkin täysin anteeksiantamatonta. Sitten lisäksi pelleily asennusten epäonnistumisissa on aivan anteeksiantamatonta! Monesti CS-pakettia asennettaessa, vain osan ohjelmista asentaminen onnistuu ja loput on sitten asennettava uudella asennuskierroksella.

Adoben asennusohjelmat ovat siis a) hitaita b) epäluotettavia. Tämä yhdistelmä on hirvittävin asennuskokemus mihin olen tavallisen ohjelmiston kanssa törmännyt. Suhteellisuutta asiaan antaa esimerkiksi se, että itse Windows 7:n asentaminen vei vähemmän aikaa - jopa jos mukaan lasketaan Service Pack 1:n asentaminen! Mitä ihmettä Adoben asennusohjelma oikein tekee?

Ei kai tiedostojen siirtäminen paikasta toiseen voi oikeasti olla näin hankalaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.