Androidin käyttö pc:llä

Edellisessä kirjoituksessa neuvoin kuinka asentaa Android-virtuaalikoneeseen. Androidin  käyttö puhelimella on tietysti suhteellisen helppoa mutta tietokoneella voi ensialkuun tulla vähän ihmettelyjä. Tähän tarkoitukseen tein pienen oppaan siitä miten järjestelmään päästään sisään ja mitkä pc-näppäimistön napit vastaavat Androidin vakionappeja.

Ohjeeni siitä miten Android-asennetaan virtuaalikoneeseen:
http://tamapaiva.blogspot.com/2011/03/androidin-asentaminen.html

Sisäänpääsy: raahaa etusivun lukkokuvake ylös. Tämä avaa Android-työpöydän.


Android-puhelimissa on vaikiona neljä nappia. Nämä löytyvät vakionäppäimistöltä hieman eri paikoista:

Menu-painike: Windows-näppäimistöllä voit kutsua valikon esiin painamalla näppäimistön oikean laidan Alt Gr:n ja Ctrl:n välissä sijaitsevaa valikko-painiketta.Paluu-painike: Escape-nappi toimii paluupainikkeena. Kun haluat palata askeleen taaksepäin, paina Escape-painiketta.

Home-painike: Alkuruutuun palauttava Home-painike on ihastuttavasti näppäimistön Home-painike. Myös Windows-painike käy.

Virta-painike: End-painike. Tätä kautta voit uudelleenkäynnistää ja sammuttaa Androidisi - sekä tietysti hiljentää sen.

Haku-painike: Tab eli sarkain näppäin.


Jos tämä ei vielä riittänyt, näppärä lista lähes kaikista Androidin näppäimistöoikoteistä voi tyydyttää tiedonjanoa:
http://www.pcworld.com/businesscenter/article/184656/android_keyboard_shortcuts_all_the_hotkeys_you_need.html

2 kommenttia:

  1. Siis tämä toimii vain kannettavilla tietokoneilla? Onko mahdollista saada tämä toimimaan pöytäkoneella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Androidin voi periaatteessa asentaa mihin tahansa koneeseen. Ajurien kanssa tilanne on toinen ja pöytäkoneiden laitteille voi olla hankala löytää ajureita.

      Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.