iKateellinen

Hei, olen Android-käyttäjä ja pahasti kateellinen iPhonen omistajille.

Mmmmmmmitä?!?

Pidän Android-puhelimista ja mielestäni Android on selkeämpi ja miellyttävämpi käyttöjärjestelmä kuin iOS. Lisäksi valinnanvapaus käytettävien ohjelmien kanssa on huomattavasti parempi. Applen laitteiden käytettävyydessä ei ole suuresti vikaa, mutta eivät ne suorastaan parempia ole. Miksi sitten olen kateellinen? Yksi sana: pelit.

Kuvan pylväiden koko on havainnollinen, ei perustu tarkkoihin lukuihin.
Apple on onnistunut luomaan iPhone ja iPod Touchin avulla aikamme suosituimman mobiilipelilaitteen. Hyötyohjelmissa Applen alustan johtoa ei voida pitää merkittävänä (lukumäärällinen johto on edelleen suuri, mutta oleellisia sovelluksia Androidilta ei sinällään puutu) mutta peleissä tilanne on huomattavasti heikompi: Android-alustalle tarjolla olevien pelien määrä on pienempi ja laatu heittelehtii. iPhone-käyttäjät ovat vuosia jo nauttineet upeista peleistä: Plants vs. Zombies, Monkey Islandit ja monet muut. Lisäksi iAlusta on kehittäjille helpompi: Android-puhelimien teho vaihtelee ja esimerkiksi Angry Birds-hitti (joka on saatavilla siis molemmille i-alustalle ja Androidille) on vanhemmilla tai hitaammilla Android-puhelimilla melkein pelaamiskelvoton.

Uudet Android-puhelimet ovat suorituskyvyltään toki iPhonen kanssa tasaisissa väleissä, mutta laitekannan hajanaisuuden takia kehittäjät eivät välttämättä uskalla hyödyntää tätä: jos teen hienon pelin joka pyörii vain uusimmilla puhelimilla, rajaan kaikki vanhemman Android-laitteen omistajat potentiaalisista asiakkaistani. Tästä seuraa heti ongelmia.

iPhone-laitteissa on toki myös tätä ongelmaa: iPhone 4 ja 3GS ovat tehokkaita laitteita joille tehdyt pelit eivät jaksakaan pyöriä vanhemmissa malleissa. Laitekanta on kuitenkin huomattavasti yhtenäisempi ja ongelma on näinollen pienempi. Microsoft pyrki välttämään saman ongelman Windows Phone 7 laitteissa määrittämällä minimit laitteen tehokkuudelle: Windows Phone 7-laitteen täytyy sisältää riittävän kovaa rautaa tai Microsoft ei myönnä valmistajalle wp7-lisenssiä lainkaan. Tämä veto takaa ettei halpoja Windows-puhelimia tulla näkemään aikoihin, mutta sentään laitekanta on varsin yhtenäistä.

Olen siis kateellinen iPhonen pelivalikoimalle. Ottaisin mielelläni käyttöön iPhone-laitteen, mutta siirtyminen laitteeseen operaattorin orjana ei mielestäni ole vaivan arvoista. Suomessa iPhonen ostaminen ilman operaattorikytkyä on vaikeaa ja uskomattoman kallista. Pitänee pärjätä Androidilla. En ehkä voi pelata Apinasaaren salaisuutta, mutta saampa katsoa flash-videoita haluamiltani saiteilta ilman tappelua. Ja ei tarvitse olla Applen talutusnuorassa. Ja niti-nati, nillin-nallin.

Pihlajanmarjat ja kettu, tiedättehän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.