Androidin parhaat kätketyt toiminnot

Käyttöjärjestelmissä erilaisia kikkoja ja temppuja joilla tietyt asiat onnistuvat helpommin ja sitten on tiettyjä hieman haudattuja ja vähemmän tunnettuja toimintoja joilla voisi saada aikaan jotain erityisen hauskaa. Tässä on joitakin Android-käyttöjärjestelmän suosikkejani.

Siirry johonkin viimeaikaisista ohjelmistasi
Pitämällä koti-painiketta hetken pohjassa saat luettelon viimeisimmistä ohjelmistasi ja voit valita niistä nopeasti haluamasi. Ei siis tarvitse hakea ohjelmaa valikosta tai muualta.

Pitkään painaminen
Yksi kosketusnäyttölaitteiden helposti unohdettavia toimintoja on ns. hiiren kakkospainikkeen korvike, pitkään painaminen. Pitkään painaminen tekee joissain ohjelmissa eri toimintoja, esimerkiksi selaimessa voi avata linkin pitkään painamalla esim. uuteen ikkunaan tai vaikka tallentaa sen.

Tekstin kopiointi ja liittäminen
Lähes joka ohjelmassa jossa tekstiä voi muokata, sitä voi myös kopioida ja liittää. Pitkä painallus tekstin päällä avaa kopioimisen ja tyhjän tekstikentän päällä liittämisen mahdollisuudet.

Lisätoiminnot Menu-näppäimellä
Monissa Android-sovelluksissa on lisää toimintoja jotka eivät näy ruudulla. Kokeile rohkeasti Menu-nappia.


Pikainen vaientaminen
Jos puhelin soi väärään aikaan, käännä se naamalleen eli näyttö alaspäin. Soittoääni säädetään nollaan, ei siis lyö luuria soittajan korvaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.