Asylum: Hittielokuvien kopioita vuodesta 1997

Onko The Asylum-niminen elokuvia suoltava lafka tuttu kenellekään? Elokuvaharrastajille tämä tuotantoyhtiö on tuttu sellaisista hiteistään kuten Mega Shark vs. Giant Octopus tai Mega Piranha, tämä on kuitenkin sivutoimintaa Asylumille. Heidän päärahanlähteensä ovat leffakopiot.

Kaava on yksinkertainen: Hollywood tekee isolla rahalla elokuvan, Asylum tekee pienellä budjetilla jotain mikä kuulostaa samalta elokuvalta ja yrittää saada sen dvd-levitykseen samaan aikaan kun Hollywood-teos pyörii teattereissa. Joissain tapauksissa kopio tulee myöhemminkin ja joskus ollaan niin uskollisia, että kun Hollywood-elokuva saa jatkoa, tekee Asylum omasta kopioistaan myös jatko-osan! Vau.

Mitäs hienoa herrat ovat tehneetkään:

Will Smith teki mukiinmenevän roolin klassikkoon perustuvassa I am Legendissä (vaikkakin teatteriversion loppuratkaisu vesitettiin). Asylum vastasi siihen hitillään I am Omega, jossa yksinäinen sankarihahmo taistelee yksin maata asuttavia mutantteja vastaan.

Robert Downey Jr. teki loistavan roolin Sherlock Holmes-sarjan uudelleen tulkitsevassa Sherlock Holmes-elokuvassa. Tällä kertaa Asylum ei edes vaivautunut muuttamaan nimeä vaan julkaisi samaan aikaan oman Sherlock Holmes-elokuvansa. Asylumin versiossa Holmes ei ratko vain murhamysteeriä, vaan taistelee Lontoota uhkaavan hirviöarmeijan kanssa. Julisteessakin näkyy lohikäärmeitä ja Tyrannosaurus Rex, nice!

Muistavatko kaikki lelurobottihitit Transformers ja jatko-osan Tranformers: Revenge of the Fallen? No tietysti Asylum teki niistä omansa: Transmorphers ja Transmorphers: Fall of Man. Nimen lisäksi Transformers- ja Transmorphers-elokuvia yhdistää se, että molemmat väittävät kertovansa jättiläisroboteista, mutta keskittyvät kertomaan meille tylsistä ihmisistä niiden kiinnostavampien intergalaktisten robottien sijaan.

Kun klassisesta Day the Earth Stood Still-elokuvasta tehtiin moderni versio, Asylum oli mukana kuviossa omalla The Day the Earth Stopped-hitillään. Ja tietysti juonikin oli yhtä hyvä kuin alkuperäisessä:
Hundreds of massive intergalactic robots appear in all of the major world capitals with an ultimatum: Prove the value of human civilization or be destroyed.


2012 oli mukava tehostekatastrofielokuva. Asylum piti siitä niin paljon, että tekivät oikein sarjan elokuvia: 2012: Ice Age, 2012: Doomsday ja 2012: Supernova. Eivät ilmeisesti osanneet päättää millä tavalla maailma loppuun  2012. Hankalaahan se on. Mutta sentään elokuvan kotelon taide oli täysin omaperäistä? Täysin omaperäistä, varmasti.

Ja tykkääpä Asylum tehdä myös jatko-osia varsinaisille Hollywood-hiteille. Asylumin alta on julkaistu sellaiset ikiklassikot kuin Titanic 2 ja War of the Worlds 2: The Next Wave.

Ja esimerkkejä löytyy vaikka kuinka:
Ja paras kaikista: Snakes on a Plane > Snakes on a Train. I want these motherf*cking snakes of this motherf*cking train!

Kaikkia Asylum-elokuvia yhdistää yksi piirre: ne ovat luokattoman huonoja. Jokaisessa elokuvassa on yksi jippo mikä kohottaa sen mielenkiintoisuutta, mutta sen lisäksi Asylum-elokuvissa ei ole sisältöä edes nimeksi.

Nostan hattua. Miksei tätä kamaa saa Suomesta?

2 kommenttia:

 1. Pari kyseisen lafkan elokuvaa nähneenä voin todeta, että nämä ovat kerrassaan loistavia elokuvia. Ei siis loistavia perinteisessä mielessä, vaan kavereiden kanssa muutaman oluen kera katsottavaksi, jolloin voi porukalla nauraa ja facepalmailla luokattomalle näyttelylle ja ankeille erikoistehosteille. En ole varma onko firman päättäjät neroja vai täysin kuutamolla - tekevätkö he tahallaan näin onnettomia elokuvia että joku katsoisi niitä edes nauraakseen niiden huonoudelle, vai uskovatko he oikeasti tekevänsä hyviä elokuvia varastetun idean pohjalta minimibudjetilla? Todennäköisin vaihtoehto lienee se minkä epäsuorasti jo kuvailit eli uunottaa joku hyväuskoinen ostamaan 'hittielokuva'. Niin tai näin, The Asylumin hengentuotteet tarjoavat tahatonta komiikkaa koko rahan edestä, oli se sitten tahallista tai tahatonta. Saatavuus vaan tuppaa Suomessa olemaan olematon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asylumin kamassa on paljon mahtavia ideoita, mutta toteutukset jäävät monesti tosi puolitiehen. Sitä helmeä shittiä jossa hai syö lentokoneen on muuutama minuutti, loppu onkin uskomattoman tylsää patsastelua tai "hahmoihin tutustumista" tehtynä amatöörimäisen huonosti.

   Asylum-leffat toimivat parhaiten pienessä maistissa.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.