Minkä puhelimen ostaisin juuri nyt

Uuden puhelimen osto ei ole helppo päätös jos sellaista lähtee nyt ostamaan. Älypuhelimen osto on erityisen hankala, sillä malleja ja käyttöjärjestelmiä on monia. Ja kuten aiemmassa tekstissä vähän mainitsinkin, ostaminen on muutakin kuin seuraavan puhelimen hankinta: se on käytännössä sitoutuminen tiettyyn alustaan ehkä pitkäksikin aikaa.

Tässä muutama oma suositukseni tämän hetken haluttavimmista puhelimista.

Päivitys: Nämä suositukset ovat luonnollisesti jo vanhentuneet.

Desire S (HTC)
Desire on HTC:n parhaita puhelimia ja sen uusi versio on löytämässä tietään kauppoihin juuri tällä hetkellä. Erittäin näppärä laite kaikin puolin. Uusi S-malli on kaikin puolin paranneltu versio perus-Desirestä. Tärkeimpinä tietysti uudempi versio Android-käyttöjärjestelmästä, mutta relevanttia lienee myös suurempi muistin määrä ja parempi akkukesto. Vanhan Desiren ostaminen ei myöskään ole huono ajatus jos sen sattuu halvalla saamaan. Perus-Desiren hinta voikin jatkajan tullessa laskea. Jos olisin isompi puhelimella kirjoittelija, ostaisin tosin näppäimistöllisen mutta muuten lähes identtisen Desire Z-mallin. Z-malli on erityisesti sähköpostin koville käyttäjille suositeltava.

Xperia Arc (Sony Ericsson)
Suurella näytöllä varustettu erittäin kaunis ja ohut puhelimalli. Sisällä uusin Android ja suhteellisen menevä prosessori. Nätti kun mikä, mutta näppäintuntuma muutamassa fyysisessä näppäimessä on melkoisen huono - kosketusnäytöllisessä puhelimessa se on tosin pienempi ongelma kuin perinteisessä. Puhelin on suuresta näytöstä huolimatta kompakti kiitos ohuen rakenteensa. Arc on lisäksi hyvin viehättävä: varsinkin harmaa malli on nätti kuin mikä ja käyttöliittymänkin ulkoasu on keskiverto-droidia kauniimpi.

Xperia Play (Sony Ericsson)
Android alustaan perustuvat "Playstation-puhelin". Uusinta Android-ohjelmistoa ja hyvää rautaa yhdistettynä peliohjaimiin PSP:n tapaan. Loistava hankinta jos puhelin kiinnostaa myös pelilaitteena. Jos pelit eivät kiinnosta, tämä ei ehkä ole se paras vaihtoehto.

Tässä esitellyt puhelimet ovat niitä mitä itse hankkisin jos nyt tulisi tarve puhelinta uusia. Listalta ei löytynyt Windows-puhelimia, Symbian-laitteita eikä iOS-puhelimia. Ne jäivät kaikki listalta eri syistä. Windows-puhelimiin en koske koska alusta on keskeneräinen ja puutteellinen. Äskettäinen Mango-päivitys on ehkä parantamassa asioita mutta siihen asti vältän niitä. Symbian-alustan tulevaisuus on kyseenalainen ja en halua ostaa puhelinta jolle ostamiani ohjelmia en voi siirtää sen seuraajalle. Applen iOS-laitteet ovat liian kalliita (hinta on naurettava, kytkyllä tai ilman) ja en pidä iPhone 4:n tuntumasta kädessä, epämukava pidellä mielestäni. Lisäksi vierastan iOS:n suljettua puhelinekosysteemiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.