Androidin vaihtoehtoiset selaimet

Androidille on saatavilla useita erilaisia selaimia vakioselaimen lisäksi. Olen testannut useita ja tässä esittelen ne joihin miellyin. Muitakin päteviä selaimia on toki tarjolla, mutta arvioin vain ne mitä todella olen käyttänyt.

Vakioselain
Android-puhelimissa on WebKit-pohjainen selain joka on jo varsin käyttökelpoinen. Chromea odotellessa.
+ Mukana heti, ei vaadi asentamista
+ Simppeli
+ Flash toimii (ei koske kaikkia laitteita)
- Rajoittunut
- Ei kikkoja

Opera Mini / Mobile
Operan valmistamat selaimet ovat tarjolla käytännössä kaikille puhelin- ja tietokonealustoille ja osaavatpa synkkautua keskenäänkin. Operan erikoisuus on Turbo joka etukäteen pienentää ja pakkaa sivujen mediaa. Tämän ansiosta selain lataa sivut nopeammin ja pysyy käytettävänä hitaammallakin nettiyhteydellä. Operasta on kaksi versiota: Mini ja Mobile. Lyhyesti Mobilessa on enemmän toimintoja, mutta Mini vie vähemmän tilaa.
+ Opera Turbo tekee surffauksesta mukavan vikkelää hitaallakin yhteydellä
+ Loistava aloitusruutu
+ Synkkaa kirjanmerkit työpöytäversionsa kanssa
- Ei flashiä
- Mobile: vie paljon tilaa

Skyfire
Näppärä sosiaalisia toimintoja sisältävä selain Flash-tuella koristettuna. Tärkein temppu on mahdollisuus jakaa verkon sisältöä Facebookiin ja muihin palveluihin selaimen pikakeinoilla.
+ Helppo pääsy sosiaaliseen mediaan
+ Helppo jakaa sivuja muiden kanssa
+ Flash-tuki
- Oikuttelee

Firefox
Työpöytäselainten kuningaskaartia oleva klassikko ilmestyi äskettäin myös Android-ympäristöön. Firefox osaa monia työpöytäversion toimintoja ja pystyypä siihen laajennuksiakin, esimerkiksi Addblock Plus karsii näppärästi mainokset kallista mobiilikaistaa syömästä.
+ Käytettävyys huippuluokkaa
+ Loistava integraatio työpöytäversion kanssa
+ Vie erittäin vähän tilaa
+ Selaimeen voi asentaa työpöytäversiosta tuttuja laajennuksia
- Hidas latautumaan
- Ei flashia
- Ei täyden ruudun tilaa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.