Entä jos olet väärässä

Blogini on minun ajatuksiani, eikä muiden puheiden välittämistä uudessa paketissa. Joskus kuitenkin joku toinen sanoo jotain niin upeasti ettei sitä voi sanoa itse uudelleen.

Pascalin vaaka lyhyesti: jos uskot jumalaan ja olet väärässä, et menetä mitään. Jos uskot jumalaan ja olet oikeassa voitat kaiken. Voit myös lukea pidemmän selityksen. Tähän kysymykseen on vastattu monilla tavoilla, yleisin ateistin vastaus on vedota esimerkiksi useisiin muihinkin vaihtoehtoihin, mutta tällainen vastaus ei yleensä tyydytä kysyjää.

Seuraava vastaus on mielestäni ehkäpä parhaita kuulemiani:


Tämä on yksi eleganteimpia tapoja vastata tähän iänikuiseen kysymykseen jonka ateistina kuulee joskus: entä jos olet väärässä? Nimenomaan. Olento joka tuntee minut täydellisesti jokaista atomia myöten, tietää miksi olen mitä olen. Hän tietää miksi olen tehnyt valintani ja ymmärtää ne. Jos olen väärässä ja kristityt oikeassa, minulla ei pitäisi olla mitään hätää.

2 kommenttia:

  1. Söötti poju ja miellyttävä ääni. Kyllähän tuollaista kuuntelee ihan huvikseenkin.

    VastaaPoista
  2. Kundillahan on kokonainen Youtube-kanava. Meet kuuntelee vaan ja kysyt vaikka kahville! ;)

    VastaaPoista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.