Tiedostojen selaus Androidilla

Android-puhelin on monella tapaa taskuun mahtuva tietokone ja tietokoneen eri kansioihin ja tiedostoihin on joskus hyödyllistä päästä suoraan käsiksi. Windows-tietokoneilla tähän on Resurssienhallinta (Explorer) ja Maceillä Finder. Tähän tarkoitukseen tarvitaan siis ikäänkuin Resurssienhallinta tai Finder Androidille.

Hyvä resurssienhallinta voidaan tarvittaessa ladata tietysti Android Marketista jossa on useita tähän tarkoitukseen sopivia ohjelmia. Näistä oma suositukseni on:

ASTRO File Manager
https://market.android.com/details?id=com.metago.astro

Astro on kevyt ja pieni ohjelma, jolla puhelimen tiedostoja voi selailla - mutta myös muokata, esimerkiksi kopioida ja uudelleennimetä. Android-puhelimet eivät yleisesti salli sisäisessä tallennustilassaan olevien tiedostojen muokkausta, mutta muistikortin tiedostot ovat Astrollekin vapaata riistaa.

Linuxiin pohjautuvat Androidin tiedostorakenne voi näyttää ensisilmäyksellä hankalalta ja mm. Windows-käyttäjien "rakastamat" kirjaintunnukset (c:- tai d:-tyyppiset asemat) puuttuvat.

Pikaopas:
  • Tiedostojen käsittely Astrossa perusteuu pitkälti Androidin menu-painikkeeseen, ohjelman ylälaidan toimintoriviin ja pitkiin painalluksiin. 
  • Jos mitä tahansa tiedostoa koskettaa, avataan tiedosto oletussovelluksella. 
  • Jos tiedostoa tahtoo manipuloida muuten, esimerkiksi siirtää tai nimetä, kosketetaan tiedostoa pitkään ja valikko tähän tarkoitukseen avautuu. 
  • Jos useita tiedostoja halutaan siirtää, poistaa tai muuten muokata kerralla, valitaan ylirivistä Multiple-komento ja kosketellaan haluttuja tiedostoja. Tämän jälkeen menu-valikosta voidaan valita halutut toiminnot.
Vinkkinä: muistikortti löytyy kansiosta
/mnt/sdcard.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.