Kikkoja ikkunoiden koon muuttamiseen Mac OS X:ssä

Mac OS X Lion tuo mukanaan monia pikkuparannuksia jotka helpottavat jokapäiväistä käyttöä. Tietysti monet (l. suurin osa) näistä parannuksista pitää vain tietää, sillä mitään intuitiivista tapaa hoksata niitä ei välttämättä ole.


Keksin tässä äskettäin pari hauskaa toimintoa ikkunoiden koon muuttamisessa. Mac OS X Lion tosiaan antaa käyttäjälle mahdollisuuden muuttaa ikkunoiden kokoa mistä tahansa ikkunan reunasta venyttämällä. Jos painat venyttäessäsi pohjaan...
  • Shift (Vaihto) näppäimen voit suurentaa tai pienentää ikkunaa säilyttäen ikkunan kuvasuhteen (eli leveyttä ja korkeutta lisätään tai vähennetään samassa suhteessa).
  • Alt (Option) näppäimen voit suurentaa tai pienentää ikkunaa kohti ikkunan keskipistettä, eli ikkuna ei veny vain vetokohdasta vaan kaikkialta.
  • Shift ja Alt näppäimet yhtäaikaa tekee molemmat edellisistä kerralla.

Varsin näppärää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.