Android 2.3 ja HTC Desire

HTC on päivittänyt Android-puhelimiaan suhteellisen nopeasti, mutta vanhemmat puhelinmallit kuten oma rakas Desireni ovat jääneet vähemmille päivityksille iän kasvaessa. Virallista Android 2.3 päivitystä ei puhelimen sisäisellä päivitystoiminnolla ole vielä saatavilla, mutta virallinen HTC:n Android 2.3 päivitys on kyllä jo olemassa. Se vaan pitää ladata ja asentaa itse ja sen jälkeen pääsee nauttimaan Android 2.3 huvia jo ikää saaneen Desire-puhelimen kanssa.

Huomautus päivityksestä: Päivitys tyhjentää puhelimen täysin! Varmista ensin että tiedot on turvassa ja kykenet palauttamaan ne asennuksen jälkeen. Huomaa myös että asennuksen mukana ei asennu HTC:n omia taustakuvia (ne tosin löytyvät asennuksen aikana ladatuista tiedostoista) eikä erillistä Facebook-sovellusta (voit tosin ladata sen erikseen Marketin kautta). Facebook for HTC Sense on yhä mukana.

Miten asentaa virallinen Android 2.3 HTC Desire-puhelimeen

Asentamiseen tarvitset:
  • HTC Desire-puhelimen (tämä ohje ei koske HD, S tai muita malleja)
  • Tietokone jossa Windows Xp, Vista tai 7.
  • Usb-kaapeli puhelimen tietokoneeseen liittämistä varten
  • Nettiyhteys
On myös hyvä varmistaa, että tietokoneessa riittää virtaa ja ettet päivityksen aikana touhua muuta ettei mikään ohjelma kaada tietokonetta kesken päivityksen. Kun varsinainen päivitys alkaa (vaiheen 3 lopussa), päivityksen keskeytyminen voi tehdä huomattavaa haittaa puhelimelle.

1. Lataaminen ja asennukset
HTC:n virallisen Android 2.3 päivityksen voi ladata osoitteesta:

http://www.htcdev.com/devcenter/downloads

Valitaan HTC Desire Android 2.2 Upgrade-kohdalta Download.

Paketti on n. 160 megatavua, joten hitaammalla yhteydellä latautumista joutuu odottamaan hetken.

Odotellessa kannattaa tehdä hieman valmisteluja: ennen kuin voit asentaa päivitystä täytyy tietokoneelle asentaa myös HTC Sync. Lisäksi ennen asentamista kannattaa puhelin yhdistää Sync-tilassa tietokoneeseen ja varmistaa että HTC Sync-ohjelma myös näkee puhelimen.

HTC Sync löytyy puhelimen mukana tulleelta muistikortilta tai sen voi ladata osoitteesta: http://www.htc.com/www/help/. Huomaa että Syncin lataamista varten ei tarvitse ensin valita puhelinmallia, vaan puhelimallien alta löytyy suoraan Syncin lataus:

2. Purkaminen
Kun HTC Sync on asennettu, on aika purkaa ladattu Rar-paketti. Rar-pakettien purkaminen onnistuu useilla ohjelmilla, esimerkiksi IZArc tai klassinen WinRar. Paketin sisältä löytyvistä tiedostoista löytyy tiedosto nimeltä HTC Desire Android 2.3 Upgrade.zip joka myös täytyy purkaa ja vasta sen sisältä löytyy varsinainen päivitysohjelma, RUU_HTC Desire Android 2.3 Upgrade (Gingerbread).exe.

3. Päivitys
Suorita tämä exe-tiedosto tuplanapsauttamalla sitä ja ohjattu toiminto avautuu.


Ruksaa I understand... -ruutu ja valitse Next.


Naura hetki oudolle merkkisotkulle, ruksaa I completed the... -kohta ja valitse Next.


Lue päivityksen yksityiskohdat (jos se kiinnostaa) ja valitse Next. Seuraavana päivittäjä tarkistaa puhelinmallin ja yhteyden puhelimeen. Puhelin täytyy siis olla kytketty Sync-tilassa.


Jos tämä tarkistus epäonnistuu (saat ilmoitukset ettei puhelinta löydy)

  1. irroita puhelin
  2. Sulje HTC Sync
  3. Käynnistä Sync uusiksi
  4. Kytke puhelin Sync-tilassa
  5. Aloita asennus alusta suorittamalla RUU_HTC Desire Android 2.3 Upgrade (Gingerbread).exe uudestaan.
Jos ongelmia ei tule, tarkistus sulkeutuu viimeinen tilaisuus peruuttaa on käsillä.Jos olet epävarma, Cancel painikkeella voit peruuttaa. Jos olet varma, napsauta Nextiä aloittaaksesi asennus. Asennusta ei tämän jälkeen voi enää peruuttaa ja keskeyttäminen tai Usb-johdon irroittaminen aiheuttaa puhelimen rikkoontumisen.


Asennus vie noin kymmenen minuuttia. Lopputuloksena puhelin käynnistyy uudelleen ja sisällä tikittää Android 2.3.


Kommentit