Edesmennyt ihmeellinen Kim Jong-il

Maailman jännittävimmän kansantasavallan täysin demokraattinen päämies Kim Jong-il sitten otti ja kuoli. Pohjois-Korea eli koko nimeltään Korean demokraattinen kansantasavalta on tunnetun maailman tiukimmin kontrolloitu valtio ja kontrollin keskellä on vuosia ollut johtajan palvonta.

Nyt Kim Jong-il on kuitenkin kuollut ja puoluekoneisto puuhaa seuraajaksi hänen poikaansa, Kim Jong-unia. Jong-un istuu kuitenkin suuriin kenkiin, sillä hänen isänsä ja isoisänsä ovat elämää suurempia hahmoja - ainakin jos Korean demokraattisen kansantasavallan uutisointia uskoo. Mielenkiintoisesti Kim Il-Sung, Kim Jong-ilin jo vuosia sitten edesmennyt isä, on edelleen P-Korean virallinen valtionpäämies ja uuden Kimin nousu valtaan ei muuta tätä. P-Koreaan johtaa siis kuollut mies. Nekrokratia? Spektrokratia?

Edesmenneen Kim Jong-ilin elämään mahtui kaikenlaista jännittävää - ainakin jos uskomme propagandaan. Hänen syntymäänsä edelsivät hyvät enteet ja syntymän hetkellä talvi muuttui kevääksi ja sateenkaaria ilmestyi taivaalle. Hän toki teki muutenkin kaikenlaista ihmeellistä, kuten pelasi viisi Hole-in-Onea ensimmäistä kertaa Golffatessaan. Hän myös kidnappasi elokuvantekijän Etelä-Koreasta tekemään itselleen oman version Godzillasta. Hieno mies kertakaikkiaan. Lisää jänniä faktoja löytyy vaikkapa Listversen artikkelista.

Mitä Korealle sitten tapahtuu nyt kun Rakas Johtaja on poistunut? Henkilökultin rakentaminen tämän vielä suhteellisen tuntemattoman pojan, Kim Jong-unin ympärille on vielä kesken, joten hänen linjoistaan on vaikea sanoa. Maa kärsii jo massiivisista nälänhädistä (tiedämme niiden olevan erityisen vakavia, koska jopa armeija on joutunut dieetille) ja vain rautanyrkin tehokkuudella tehty kauhuhallinto ja uskonnollissävytteinen propaganda pitävät ihmiset ruodussa. Ongelmana tosin on se surullinen fakta, että nääntyvät ihmiset eivät välttämättä tietyn pisteen jälkeen enää ole kontrolloitavissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.