Anonyymisti Internetissä ilmaiseksi

Internetissä liikkuessaan on itsensä suojattava vakoilulta ja esimerkiksi julkista wlan-pistettä käytettäessä voi helposti joutua vakoilun uhriksi. Näiden julkisten verkkojen ongelmahan on tietysti se, ettemme voi tietää kuka muu liikennettämme seuraa.

Koska laittomaan materiaaliin pääsyn avustaminen on kiellettyä, korostan ettei allaolevia ohjeita saa käyttää kiertämään EU-lainsäädännön vastaisesti annettua tuomiota, jossa Elisa pakotettiin sensuroimaan Pirate Bay. Soveliaan anynymiteetin saaminen Internetissä valitettavasti kiertää nämä estot, mutta se on anonymiteetin ja tietoturvan saavuttamisen harmillinen sivuvaikutus. Ohjeen käyttäminen kiertämään tämänkaltaista sensurointia on mitä ilmeisimmin väärin. Suosittelen kaikkia itse sensuroimaan itseään tällaisessa tilanteessa.

Maksullinen anonyymi vpn-palvelu on  tehokas ratkaisu moniin ongelmiin. Maksulliset palvelut tarjoavat yleensä mahdollisuuden liikkua verkossa anonyymina ja palveluja voi käyttää ilman erillistä asiakasohjelmaa. Maksullinen vaihtoehto on yleensä paras, koska maksullisen vpn-palvelun kanssa olemme itse se joka palvelusta maksaa - joku siitä maksaa kuitenkin. Maksulliset palvelut kuten IPredator tai singulariteettipisteen esittelemät eivät kuitenkaan ole kaikille mahdollisia vaihtoehtoja ja ilmaisiakin löytyy, tosin tietyillä rajoitteilla.

Tällä hetkellä nämä estot voi helposti kiertää ja tietoturvaansa kasvattaa käyttämällä anonyymia VPN-palvelua. Useita maksullisia löytyy maailmalta toki, mutta myös maksuttomia. Yksi näppärä ilmainen vaihtoehto on jompikumpi AnchorFreen tuotteista, Hotspot Shield tai Expat Shield. Nämä ohjelmat asentuvat tietokoneen tehtäväpalkin kuvakkeiksi josta yhteyden voi tarvittaessa avata ja sulkea.


Expat ja Hotspot ovat hyvin samankaltaisia, lähinnä erona on se että Hotspot kierrätää liikenteen Yhdysvaltojen ja Expat Yhdistyneiden Kuningaskuntien (tuttavallisemmin Britannian) kautta. Valinta kannattaa tehdä sen mukaan kumman maa-alueen palvelut houkuttavat enemmän, sillä tärkein tapahtuu molemmilla: liikenteesi kierrätetään ulkoisen palvelimen kautta ja operaattori tai mahdollista wlan-liikennettä vakoilevat tahot eivät kykene enää seuraamaan sitä.

Toinen ilmainen on vaihtoehto on CyberGhost. Itse ohjelma ladataan osoitteesta https://cyberghostvpn.com/ ja asennetaan tietokoneelle.

Ohjelman asentumisen aikana (tai jälkeen) rekisteröidään tili. Ohjelma tarjoaa Premium-pakettia paremmilla nopeuksilla, mutta sen ottaminen ei ole pakollista, ohjelma toimii ilmankin.


Ohjelman ollessa käynnissä suojattu yhteys tehdään valitsemalla Connect to VPN jolloin tietokone näyttää mainokselta näyttävän ikkunan. Älä sulje tuota ikkunaa ennen kuin yhteys on muodostunut. Tämän jälkeen yhteys kiertää salatun vpn-palvelun kautta ja sensuuri on jälleen estetty.

Näillä keinoilla voi suhteellisen helposti kasvattaa omaa yksityisyyttään ja se kiertää myös monissa vihamielisissä maissa ja epäonnistuneissa oikeusvaltioissa käytössä olevia rajoitteita sananvapaudelle.

Jälkisana: suosittelen käyttämään vain maksullisia VPN-palveluita mikäli suinkin mahdollista. Ilmaisissa palveluissa on omat yksityisyyden ja tietoturvan vaaransa mitä ei voida täysin ratkaista. 

Kommentit

  1. Kieltämättä ilmaisillekin VPN palveluille on kysyntää ja tarvetta. Laitoin linkin tekstistäni http://singulariteettipiste.blogspot.com/2012/01/vpn-palvelun-valitseminen-markkinoilla.html

    VastaaPoista
  2. Maksulliset ovat tietysti monesti parempia ja rajoittamattomampia ja sellaista käytän itsekin kun koen tarvitsevani salattua liikennettä. Julkisen langattoman verkon kautta verkossa surffaamista on liian helppo kolmansien kuitenkin seurata ja satunnaiseen surffaamiseen ilmainen palvelu voi olla parempi kuin täysi maksullinen.

    VastaaPoista
  3. No haloo, mitä te teette oikein siellä netissä jos se häiritsee että joku seuraa? Laittomuuksia. Pornoa, ai no niinhän me jokainen. Paitsi naiset kun ne ei edes piereskele.

    Jokainen on vastuussa siitä mitä tekee. Jos haluaa tukea laittomia sivustoja, on myös vastuullinen seuraamuksista.
    Ymmärrän kirjoittajan pointin tässä, sensurointi on pahasta, toki. Mutta kun välillä muu ei auta. Internetistä ei voi tehdä suljettua järjestelmää, jota voidaan valvoa. Se on kuitenkin nykyään välttänätöntä, valvoa. Kun on noita, jotka euvät ole ihan puhtain jauhoin liikenteessä. Estäminen sinänsä on väärin, mutta valvomista kannattaa ennemmin tehostaa.

    Nykyään meitä valvotaan monelta taholta, edelleen se ei tarkoita sitä että kameroiden alla ei tehtäisi mitään, aina on niitä hörhöjä, jotka ovat vaan liian tyhmiä. Onneksi ne, eivät myöskään jaksa asentaa ja ladata ohjelmia, joilla voisivat suojautua seurannalta.

    Toki, CyberBo(o)t selvittää 3 sekunnissa missä kyseinen henkilä käyttää konetta, on se sitten minkä tahansa anonyymipalvelimen takana. (CIA News bulleting 2011)

    There is allways a route, sometimes it's just harder to follow.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mikään botti ei pysty selvittämään todellista ip:tä kun on muutkin asetukset kunnossa. ei pelkästään vpn sitä suojaa anna :)

      Poista
    2. "Jokainen on vastuussa siitä mitä tekee. Jos haluaa tukea laittomia sivustoja, on myös vastuullinen seuraamuksista."

      Sanoo aspergeri, joka varmasti ei ole eläessään ottanut oikeasti vastuuta jostain.

      Poista
  4. Teet sen ennakko-oletuksen, että tiedostojen jakamisessa olisi jotain rikollista miksi moiset estotoimet ovat välttämättömiä. Ja vaikka voitaisiin osoittaa, että tiedostojen jakamisella voidaan tehdä rikollisia asioita, ei se muuta tiedostonjakoa äkkiä asiaksi mikä pitää estää. Rikollisia asioita voi tehdä myös aseilla, autoilla ja tiskiräteillä. Kaikilla niillä on myös laillista käyttöä.

    Tekijänoikeuskalabaliikki on hyvä esimerkki lainsäädännöstä jota kirjoitetaan tietyn ryhmän etujen valvontaan ja joka näyttää ihmisistä luonnolliselta vain pitkän aivopesun jälkeen. Kyllä, aivopesun. Tiedostojen jakaminen ja tiedon kopioiminen ihmiseltä toiselle on asia jota kukaan ei olisi pitänyt laittomana vielä vuosisata sitten, sitten tuli gramofoni ja propaganda tallentamista vastaan alkoi: musiikkiteollisuus vastusti musiikin tallentamista verisesti. Sitten kun helposti kopioitava kasetti tuli, sitä vastustettiin vielä verisemmin. Ja propaganda alkoi. Kopioiminen rinnastettiin viihdeteollisuuden omistamissa medioissa (eli lähes kaikissa) varkauteen ja kun sitä tolkutettiin tarpeeksi pitkään, liian moni alkoi uskoa siihen.

    Jos pelkkä tiedostonjako unohdetaan, suojattu yhteys lisää yksityisyyttä käyttämässään verkossa suhteellisen hyvin. Ellei vastapuoli oikeasti osaa asiaansa, tunnelointi salatun yhteyden kautta takaa ainakin jonkin verran yksityisyyttä jota muuten ei saisi.

    Ja paskanjauhanta "syyttömillä ei ole mitään piilotettevaa" on juuri paskanjauhantaa. Jos sen argumentin idioottimaisuus ei sinulle avaudu muuten, kuvittele hetki asuvasi ateistina Saudi-Arabiassa. Avautuiko?

    VastaaPoista
  5. Anonyymin kannattaisi myös ottaa huomioon, että jos haluaa lukea blogeja, jotka sijaitsevat blogspotissa, wordpressissä tms. ollessasi Kiinassa se on mahdollista vain tällaisten apuvälineiden avulla. Onko mielestäsi niin paha asia, jos joku kiinasa oleva haluaa lukea esim tätä blogia?

    (komentti tosiaan tulee myöhään ja vanhaan ketjuun, mutta ehkäpä joku tämän näkee)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonymiteettiin on paljon hyviä syitä ja aikoina kun näyttäisi että kaikki vakoilevat Internetin käyttöä, itsensä kätkeminen on tärkeämpää kuin koskaan.

      Poista
  6. Nyttemminhän useat ilmaiset VPN-palvelut ovat jääneet kiinni siitä, että ovat myyneet käyttäjätietoja eteenpäin ja tehneet sillä rahansa, joten ilmaiset kannattaa kyllä jättää ihan suosiolla käyttämättä. Keräilin www.vpn-vertailu.com -osoitteeseen suositelluimpien VPN-palvelujen tietoja, jotta on helppo valita oikea (ja halpa) vaihtoehto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täysin samaa mieltä. Tämä artikkeli kirjoitettiin erilaiseen maailmaan. Olen lisännytkin tekstiini jo huomautuksen maksuttomien vpn-palveluiden ongelmista. Tästäkin huolimatta niillä voi olla käyttökohteita, vaikken niitä käyttäisikään päivittäisessä käytössä.

      Poista
  7. esim thaimaa plockkaa jotkut suomen sivut ei näe esim areena, tv yms tarjontaa, f-securen vpn kuulemma auttoi monella siihenkin vaivaan, eikä ole mitenkään laitonta toimintaa. monet maat sensuroi ja plokkaa monenlaisia sivuja ei tarvitse olla mitään arveluttavaa tai laitonta mutta haittaa netin käyttöä ja nettihän ON tarkoitettu ja alunperin ideoitukin tiedotojen jakamiseen koko mailmaan rajoittamattomasti ilman jotain typeriä nettipoliiseja,naurettavia teosto maksuja vartioivien vanhusten kivikautisille säännöille jotka ei tänäpäivänä enää pä de mihinkään. aika on mennyt ohi noista sensuurivalvontaKGB tyylin vanhuksista silloin kun netti tuli yleiseen käyttöön jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmittavasti palvelut ovat alkaneet estämään vpn:n kautta käytön. Pakottavat käyttäjiä tietoturvattomaan käyttöön, mikä ei ole hyvä asia.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.