Chrome Androidille

Google on viimein tehnyt sen: Beta Chrome-selaimesta Androidille on päätynyt Market:iin. Selain on tällä hetkellä yhteensopiva vain Android 4.0-laitteiden kanssa, mikä rajoittaa mahdollisia käyttäjiä vielä merkittävästi. Itse selain vaikuttaa varsin lupaavalta. Luonnollisesti selain on tällä hetkellä beta-vaiheessa ja tiettyä oikuttelua on varmasti odotettavissa.

Chrome Android-marketista:
https://market.android.com/details?id=com.android.chrome


Ohjelman ominaisuusluettelo on suhteellisen lupaavan kuuloinen ja käyttöliittymän perusperiaatteet vaikuttavat toimivilta. Tarkkaa testiä en ole päässyt vielä Android 4.0 laitteen uupumisen takia tekemään. Erityisesti pidän ajatuksesta synkronoida työpöytä-Chrome ja mobiili-Chrome keskenään. Tämä on jotain mitä mobiili-Firefox on tehnyt jo jonkin aikaa, mutta valitettavasti Firefoxin mobiiliversion käytettävyys on tällä hetkellä erittäin heikko.

Enemmän tietoa ohjelmasta voi käydä lukemassa Google Chrome Blog-sivulta:
http://chrome.blogspot.com/2012/02/introducing-chrome-for-android.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.