Sunnuntaista

Sunnuntaina äänestetään presidentistä. Tämä valinta antaa meille jotain mitä se harvoin on tarjonnut: mahdollisuuden tehdä jotain mitä ei ole ennen tehty. Valinnallamme voimme kääntää koko maailman katseet kohti pohjoista. Voimme osoittaa maailmalle miten tietty toivo elää yhä ja antaa jopa toivoa paremmasta tulevaisuudesta niille jotka näkevät esimerkkimme.

Tehdään pohjolasta jälleen se paikka joka tunnetaan hyvinvoinnista, suvaitsevaisuudesta ja avoimista mielistämme. Korjataan ne arvet joiden mukaan olemme sisäänpäinkääntyneitä ja kylmiä.

Tällaisia tilaisuuksia tulee harvoin. Voimme jäädä historiaan tekemällä sen rohkean hypyn ja valinnan.

Siksi Haavisto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.