Demoneita motivoimassa

Jouko Piho nousi hieman jo esiin Tämä Päivä-blogissa kun käsittelin hänen perustamansa laillisuuspuolueen hyvin kyseenalaista tapaa noudattaa lakia. Nyt Piho on innostunut jälleen kirjoittamaan jotain jännittävää. Uuden blogikirjoituksen mukaan, Piho on keksinyt mistä pahuuden "lisääntyminen" viime aikoina on johtunut: Demoneista jotka ovat aktivoituneet.


Tästä mieleen tulee kaksi asiaa. Ensinnäkin, miten demonit aktivoituvat? Oliko helvettiin tuotu joku (suomalainen) tehokkuuskonsultti kertomaan miten yksi demoni voi hyvällä prosessilla tehdä kolmen demonin työt? Ehkä automaatio on viimein saatu käyttöön myös sielunvihollisen mestoilla. Tai ehkä kyseessä on jokin työkyvyn ylläpitämiseen liittyvä ohjelma ja piru kätyreineen kävi virkistäytymässä ensin mökillä (jossa saunottiin ja sitten juotiin vähän olutta) tai vaikka Ruotsin risteilyllä.

Toisaalta kohoaa mieleen kysymys mitä pahuuden lisääntymistä Piho tarkoittaa. Hyvinvointi on kuitenkin pitkällä tähtäimellä kasvanut viimeisen sadan vuoden aikana (tosin tiettyä ahdistumisen lisääntymistä ja tulevaisuudenkuvan heikkenemistä on ollut tapetilla). Pääasiallisesti elämme kuitenkin entistä turvallisemmassa maailmassa jossa on jatkuvasti vähemmän pelättävää.

Ehkäpä Jouko on niitä jotka sitten eivät tutki asioita ja tekevät koko maailmasta päätöksiä fiilispohjalla. Tai sitten hänen käsityksensä pahuuden lisääntymisestä on uskon vähentyminen, sitä nimittäin on tapahtunut tasaisesti viimeisen sadan vuoden aikana. Pihon kaltaisille uskomaton maailma ei ole kovin kiva paikka.

3 kommenttia:

 1. Demonit aktivoituvat siten ja sen takia, että Jumala sallii omien tarkoituksiensa takia pahuuden voimistua lopunaikana. Lopulta pahat voimat kuitenkin tuomitaan.

  Pahuuden lisääntyminen tarkoittaa Jumalaan uskomisesta luopumista ja sen takia moraalittomuuden lisääntymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumala on muuten hiton epäpätevä työhönsä. Luulisi kaikentietävällä kaverilla olevan parempi end game-suunnitelma. Jääjättiläisiä tai jotain.

   Mutta vakavasti sanottuna, miten voit väittää jumalaan uskomisen vähentymisen luovan enemmän pahuutta. Tilastollisesti mitä uskonnollisempi maa on, sitä enemmän siellä on väkivaltaa ja rikollisuutta. Jumaliin uskominen aiheuttaa pahuutta jos katsomme asiaa objektiivisesti, ei päinvastoin.

   Paitsi jos siis pahuuden määrittää joksikin muuksi kuin ryöstöiksi, murhiksi ja raiskauksiksi.

   Poista
  2. Totuus on toinen, vaikka toisin uskoisitkin, vaikka kristukseen! Perimmäinen Syyllinen on kerrostaloasuminen, tuo Baabelin tornin vitsauksen uudelleenrakennus!

   Tai sitten pidän demonisointia riskinä. Turvallisuusriskinä.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.