Pro-Life: Ei ehkäisyä raiskatuile

Fanaatikkojen ristiretki ehkäisyä ja aborttia vastaan on saavuttanut jonkinlaisen kulminaationsa ja tämä uutinen jossain määrin todistaa sen: Lääkäri ei uskonnollisista syistä suostunut antamaan raiskatulle naiselle hätäehkäisyä.

Kyseessä ei nyt siis ollut "kevytkenkäinen nainen" joka tahtoi hävittää seksin jäljet abortilla. Kyseessä oli raiskauksen uhri, jota naispuolinen lääkäri kohteli hyvin alentavasti, mukana oli jopa annos slut-shaming-kohtelua.

Aborttia (ja myös ehkäisyä) vastustava Pro-Life-liike on jatkuvasti puhumassa lapsen oikeudesta elämään ja siitä miten he haluavat estää itsekkäitä vanhempia tappamasta lapsia. He ovat sivuuttaneet raiskausaiheen ja yleensä korkeintaan pitäneet sitä epätodenäköisenä tai laukoneet latteuksia siitä miten lapsen ei pitäisi joutua maksamaan vanhempiensa synneistä. Tässä on kuitenkin lopputulos mitä tapahtuu jos ehkäisystä ja raskauden keskeyttämisestä tehdään ihmisten silmissä todella paha asia.

Tässä tapauksessa Pro-Life-liikkeen totuudenvääristely ja "arvot" ovat vaikuttaneet koulutettuun lääkäriin niin paljon, että kun hädästä kärsivä nainen tulee hänen luokseen, pyytäen apua, antaa lääkäri tälle selvän viestin: tämä on omaa syytäsi, kestä seuraukset.

Mielenkiintoista tässä (uskonnollisessa) Pro-Life-liikkeessä on lisäksi se miten esimerkiksi raiskauksen uhri voidaan muuttaa syylliseksi tilaansa, kuten tässä esitelty lääkäri teki. Ajattelumalli on yksinkertaistaen seuraava: Eihän jumala antaisi raiskaajan iskeä, paitsi rankaistakseen jotain syntistä pahoista teoista. Asenne on, että paha mikä ihmiselle tulee on tämän omaa syytä. Tämä kammottava asenne ei ole valitettavasti mitenkään poikkeuksellisen harvinainen ja liian moni pitää raiskausta uhrin syynä:Pro-Life maailmankuvan mukaan ajattelevat ovat myös tekemässä kovasti työtä mahdollistaakseen lääkäreille juuri tämän kaltaista toimintaa. Vireillä olevat lakiesitykset joko antavat lääkärille mahdollisuuden valehdella potilaalle ehkäisyyn tai raskauteen liittyvistä asioista, tai jopa vaativat lääkäreitä valehtelemaan siitä. Lakien tavoite on helpottaa uskonnollisen lääkärin työtä antamalla tälle mahdollisuus tehdä hoitopäätöksiä käsi raamatulla Greyn Anatomian sijaan. Lait myös hankaloittavat oikeiden lääkärien työtä koska ne kasaavat tarpeettomia velvoitteita muuten yksinkertaistenkin asioiden eteen.

Pro-Life liike ei ole syyllinen raiskauksiin, mutta se tekee jotain melkein pahempaa. Nämä asenteet ovat myös hyvä esimerkki siitä mihin modernia feminismiä tarvittaisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.