Rokottamattomuuden raskas hinta

Rokotevastainen liike on kasvanut huomattavasti viimeisen kymmenen vuoden ajan ja nykyisin monet julkisuuden henkilötkin ovat antaneet kasvonsa rokotteiden väitetyillä vaaroilla pelottelulle. Taisteluun omistautunein julkisuuden henkilö on entinen Playboy-malli Jenna McCarthy, mutta muutkin julkimot ovat päättäneet tukea tätä kuolemanliikettä, esimerkiksi Jim Carrey.

Heidän näkyvä tukensa on häiritsevän tehokkaasti saanut aikaan liikkeen joka pitää rokotteita pahana asiana ja ei rokota omia lapsiaan. Parhaimmat myös promoavat rokottevastaisuuttaan muille ja aktiivisesti tahtovat lopettaa ainakin tietyt rokotteet. Pääasiallisesti rokotevastainen liiike kammoksuu MMR-rokotetta, mutta moni muukin rokote saa kylmää kyytiä.


Mitään rokotteita ei ota 100 %:a väestöstä ja rokotevastainen liike on onnistunut tiputtamaan tätä lukemaa alaspäin. Nämä pudotukset ovat olleet riittäviä palauttamaan keskuuteemme jo käytännössä voitettuja tai kuolemaa tekeviä tauteja. MMR-rokote nimensä mukaisesti torjuu kolmea vaivaa: Mumps, Measles, Rubella, eli sikotauti, tuhkarokko ja vihurirokko. Jos katsomme vaikkapa HPA:n lukuja, huomaamme miten rokotevastarinnan alettua sikotautien ja tuhkarokkotapausten määrä on moninkertaistunut.Kyseessä ei myöskään ole mitään vaarattomia tauteja, vaan vakavia sairauksia joista voi olla koko elämän kestäviä haittavaikutuksia jotka voitaisiin torjua lähes täysin rokotteilla.

Joskus tätä vastaan esitetään argumentti, että syy tautien nousuun olisi jokin muu kuin rokottamattomuus ja että kyseessä olisi vain korrelaatio, ei kausaatio. Tautitapauksista ei kuitenkaan voi syyttää mitään muuta kuin rokotteen puutetta, sillä tautitapaukset keskittyvät voimakkaasti rokottamattomiin yhteisöihin, kuten Eurosurveillancen sivuilta löytyvästä raportista voimme helposti lukea. Kyseessä on siis nimenomaan rokottamattoman kansanosan aikaansaama ongelma.

Välillä kuulee argumentin, että jos joku ei tahdo rokottaa lapsiaan, mitä väliä sillä on? Omat lapset siinä korkeintaan kuolee. Valitettavasti muidenkin lapset ovat vaarassa, eivätkä vain lapset. Kyse on laumaimmuniteetista. Rokotteiden tarjoama suoja on ei ole täydellinen eikä kaikkia voida eri syistä rokottaa. Jos riittävä osa populaatiosta on rokotettu, saavutetaan riittävä laumaimmuniteetti estämään nämäkin ongelmat. Riittävä määrä olisi ainakin 95 % koko väestöstä ja taudin leviäminen käytännössä estettäisiin.

Konkreettisen osoituksen liikkeen haitoista saa vierailemalla osoitteessa www.jennymccarthybodycount.com. Sivustolla oleva laskuri puhuu omaa kylmää kieltään liikkeen aikaansaamasta pahasta ja siitä montako autismitapausta he ovat toistaiseksi onnistuneet estämään. Paljon vahinkoja, ei lainkaan etuja.


Rokottamattomuuden hinta on melkoisen kallis, myös meille järjissämme oleville.

2 kommenttia:

 1. Paljonko GlaxoSmithKline ja Pfizer sinulle näistä raapustuksista maksavat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miljoonia. Lääkejätit tunnetusti käyttävät rahansa bloggaajien lahjomiseen.

   Asiaan hieman liittyen, rokotteet ovat aika marginaalinen tuote lääkeyrityksille. Muutamia poikkeuksia lukuunottamatta niissä on aika heikko tuotto verrattuna koko elämän syötäviin lääkkeisiin. Vaihtoehtolääketieteellä tienaa huomattavasti paremmin.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.