Windows 8 ei aktivoidu

Olen käyttänyt Windows 8:a nyt kuukauden ja varsinkin virtuaalikoneillani törmäsin Windows Vistasta ja 7:sta tuttuun virheilmoitukseen yrittäessäni aktivoida Windowsia. Esiintyvä virhe oli:
Virhe 0x8007232B
ja lisäselitys
DNS Name does not exist
Windows 8:ssa aktivoinnin korjaaminen "perinteisesti" syöttämällä aktivointikoodin uusiksi ei enää toimi, kiitos se että valikkokomentoa tähän ei enää löydy. Sama korjaus kuitenkin toimii, mutta aktivointikoodin vaihto syötetään komentokehotteen kautta.

Tätä menetelmää voi käyttää myös Windows Vistan ja 7:n kanssa.

Ensin tarvitsemme järjestelmänvalvojan oikeuksilla olevan komentokehotteen, jonka saa helpoiten avattua käyttämällä Windows + X -pikapainiketta. Tämä yhdistelmähän avaa valikon josta löydämme kohotetuilla järjestelmänvalvojan (admin) oikeuksilla ajettavan komentokehotteen (Command Prompt (Admin)).

Windows Vista ja 7-käyttöjärjestelmillä saat järjestelmänvalvojan oikeuksilla olevan komentokehotteen napsauttamalla komentokehotteen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla suorita järjestelmänvalvojana (run as administrator).

Komentokehotteella ajetaan seuraava komento:
slmgr.vbs /ipk "Windowsin asennusavaimesi"
Huomaa että kyseinen komento pelaa kotimaisilla maa-asetuksilla olevalla Windowsilla. Amerikkalaisia maa-asetuksia käyttävällä tietokoneella täytyy käyttää "-ipk" komentoa, eli kauttamerkki korvautuu viivalla.Kun komento on avattu, yritä aktivointia uudelleen. Windowsin pitäisi nyt aktivoitua. Aktivoinnin löydät helpoiten käyttämällä asetusten hakua, joka avautuu pikapainikkeella Windows + W ja aktivointi-hakusanalla (activation).

4 kommenttia:

 1. Mutta kun koneen valmistaja ei ole laittanut OEM Windows 8:n aktivointiavainta mihinkään näkyville eikä sitä myöskään laitteen valmistajalta saa. Mikä sitten avuksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avaimen saa sieltä mistä Windows 8:n osti. Jos se tuli tietokoneen mukana, valmistajalta, jos erikseen ostit, sen pitäisi tulla leyjen mukana tai sähköisesti ostettaessa erillisessä mailissa.

   Jos avainta ei tullut, ota yhteyttä siihen jolta Windows 8:n sait. Paljon muuta siihen ei pysty sanomaan.

   Poista
 2. Entäs tilanne jossa systeemi väittää että aktivointi on tehty toiselle koneelle, kun kyseessä on kuitenkin päivitetty kone jossa emolevy ja prossu on vaihdettu? Vanhaa konetta jolle ensimmäinen aktivointi tehtiin ei enää ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joudut soittamaan Microsoftin puhelinpalveluun. Aktivointivirheen pitäisi antaa numerot.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.