Samsung Galaxy S3 Android 4.1 (Jelly Bean) uutuudet

Viimein sai Samsung tuotua lippulaivalleen Galaxy S3:lle Android 4.1 päivityksensä. Päivityksen saa puhelimen sisäisellä päivitystoiminnolla. Jelly Bean tarjoaa kaikenlaista uutta laitteeseen, ei tosin mitään vallankumouksellista, mutta päivitys on silti varsin näppärä.

Google Now

Jelly Bean tuo mukanaan Google Now-palvelun, joka osaa hakea tietoja Internetistä ja puhelimestasi ja sisältää myös tiettyjä elämänhallinnan toimintoja. Google Now näyttää käyttäjälle tämän kalentereihin ja palveluihin lisäämien tapahtumien perusteella tietoja, kuten muistuttaa lähtemään tapahtumaan osoitetietojen ja liikennetietojen mukaan riittävästi etuajassa.

Google Now antaa myös saneluominaisuuksia ja haun puheella, joka toimii hieman Sirin kaltaisesti.

Google Now:n toiminnoista kaikki eivät vielä toimi erityisen hienosti Suomessa.Uusiutunut tehtävien vaihtaja

Tehtävien vaihtajan (pidä kotipainiketta pohjassa hetken) kautta pääsee myös käynnissä oleviin prosesseihin ja ennenkaikkea Google Now-toimintoihin.


Uusitut ilmoitukset

Ilmoitusalue tarjoaa nyt enemmän tietoa ilmoituksistaan. Ilmoitusalue näyttää enemmän tietoja saapuneista ilmoituksista ja sen kautta pääsee helposti käsiksi myös asetuksiinYksinkertainen aloitusnäkymä

Laitteen aloitusnäkymäksi voi valita myös uuden yksinkertaisen näkymän. Näppärä aloittelijoille ja käyttäjille jotka eivät kaipaa mukautusta.Blocking Mode

Puhelimen voi halutessaan määrittää hiljaiseen tilaan jossa tietyt komennot eivät näy eivätkä kuulu. Esimerkiksi ilmoitukset tai LED-valon vilkunnan voi sulkea tai ilmoitusäänet voi hiljentää tai tulevat puhelut voi mykistää. Nämä voidaan myös ajastaa, estäen esimerkiksi laitteen valon vilkkuminen yöaikaan. Blocking Mode näkyy ilmoitusalueella ollessaan käytössä.


Pieniä muutoksia

Jelly Beanin mukana on tullut myös pienempiä parannuksia joita en laajemmin pura:
 • Parannuksia videon kuvaamiseen.
 • Jos videosoittimen irrottaa pikkuikkunaksi, sen kokoa voi muuttaa.
 • Taustalla tapahtuvaa tiedonsiirtoa voi rajoittaa
 • Uusi Help-sovellus josta löytyy selkeitä ohjeita laitteen käytöstä.
 • Visuaalisia pikkumuutoksia ja valikoiden selkeytyksiä

6 kommenttia:

 1. Hei!

  Onko tohon latausvaloon tullut jotain muutosta, koska musta tuntuu et se ei ole enään niin kirkas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Panin merkille myös. Otin itse Power Saving-asetuksista pois päältä Background color-kohdan ja kirkkaudet näyttäisivät sen jälkeen toimivan paremmin.

   Poista
  2. Aa, tajusin kysymyksesi väärin pikaluettuani sen. Tarkoitit tosiaan ihan muuta. Itse olin pannut merkille että näytön kirkkaus tietyissä sovelluksissa oli hieman liiankin heikko ja vastaukseni viittasi sen korjaamiseen.

   Latausvalo näyttää mielestäni samalta kuin ennenkin. Itse säädin sen Blocking modella pois päältä yöajaksi niin sen vilkunta ei valaise enää puolta makuuhuonetta.

   Poista
 2. Kiitos vastauksessta.

  VastaaPoista
 3. Tiedätkö miten ilmoitusvalon väriä voi vaihtaa tiettyihin ilmoituksiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei asentamatta epävirallista versiota Androidista. Tässä ohjeeni jos haluat näin tehdä:
   http://tamapaiva.blogspot.fi/2013/12/cyanogenmod-asentaminen.html

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.