Satatuhatta

Päivämäärällä 29.6.2011, reilu vuosi sitten kirjoitin blogiini lyhyen tekstin nimeltä 10 000!. Tämä teksti juhlisti Tämä Päivä-blogin kymmenettä tuhannetta lukukertaa ja määrä tuntuikin massiiviselta, olinhan aloittanut blogin kirjoittamisen vasta joitain kuukausia aiemmin tästä merkkipaalusta.

Ensimmäinen teksti Tämä Päivä-blogiin julkaistiin Internet-yleisön ihmeteltäväksi 10.2.2011 ja kyseinen artikkeli oli nimeltään Tekniikasta ja nostalgiasta. Tässä ensimmäisessä artikkelissa jossa pohdin ihmisten taipumusta muutosvastaisuuteen ja menneisyyden ihannointiin. Tämä ensimmäinen teksti kuvasi hyvin niitä asenteita ja periaatteita joiden mukaan tulisin kirjoittamaan Tämä Päivä-blogia myöhemminkin, vaikka en niitä silloin vielä itsekään tiennyt. Nämä periaatteet olivat harhattomuus, hyödyllisyys, valistaminen ja ennen kaikkea yleisen käsityksen haastaminen.

Olen krooninen vastarannan kiiski ja otan monesti keskustelussa kannan jota muut ympärilläni vastustavat. En välttämättä sano olevani tiettyä mieltä, mutta esitän ainakin mikä konsensuksen vastainen käsitys on ja perustelen sen. Kun keskustelen oikeistolaisten kanssa, olen selvä vasuri, kun puhun konservatiiveille, olen hyvin liberaali. Ja vaikka nämä periaatteet ovatkin oikeita kantojani jäävät ne taustalle kun olenkin liberaalien tai vasurien ympäröimä. Yhtäkkiä huomaan ajattelevani "omaa" joukkoani vastaan ja tuon pöytään sen vastapuolen näkemyksen, ihan vaan koska en kestä nyökyttelyrinkejä jossa kaikki ovat samaa mieltä. Mitään ei koskaan saavuteta haastamatta nykytilaa ja jostain syystä haluan saada ihmiset haastamaan oman ajattelunsa status quon.

Nyt, reilu vuosi on kulunut siitä kun Tämä Päivä-blogi saavutti 10 000 lukijan merkkipaalun. Blogin aloittamisesta on kulunut hieman yli puolitoista vuotta. Ja nyt kun katson kävijälukemaa, olo on jotenkin nöyrä: kirjoituksiani on Tämä Päivä-blogista luettu satatuhatta kertaa.

Olo on oikeasti aika nöyrä. Ja samaan aikaan pieni hymy nousee melkein väkisin.

Kommentit