Windows 8: Ohjelmien sulkeminen

Windows 8:n uudet täydellä ruudulla toimivat sovellukset (hienolta nimeltään "Windows 8 sovellukset", ihana eikö?) toimivat hieman eri tapaan kuin perinteiset sovellukset ja niiden sulkeminen on varsinkin hieman erilaista. Tästä pääsemme erääseen erittäin yleiseen kysymykseen johon aion nyt vastata: "Miten Windows 8 sovellukset suljetaan?"

Kun Windows 8 sovelluksesta tahtoo poistua, käyttäjä voi painaa Windows-painiketta palatakseen aloitusnäkymään. Tämä ei sulje avointa sovellusta, vaan siirtää sen tausta-ajoon jossa sovellus kuluttaa vain vähän resursseja. Sovellus on kuitenkin yhä auki. Sovelluksen sulkemiseen on kolme tapaa:
  • Perinteinen Alt+F4 painike sulkee avoimen sovelluksen
  • Siirrä hiiri näytön yläreunaan jolloin siitä tulee käsikuvake. Paina nappi pohjaan ja vedä hiiri näytön alalaitaan. Näet miten sovellus pienenee neliöksi ja sitten katoaa ja näin sulkeutuu.
  • Kosketusnäyttö: Pyyhkäise sormella näytön yläosasta alas. Sama tapahtuu kuin edeltävässä hiiriohjeessa.

Tähän ei pitäisi olla tarvetta koska Windowsin muistinhallinnan pitäisi automaattisesti toimia niin hyvin ettei Windows 8 sovelluksia tarvitse periaatteessa sulkea. Käytännössä sulkeminen voi kuitenkin joskus olla tarpeellista.


Perinteiset työpöytäsovellukset sulkeutuvat edelleen perinteiseen tapaan napsauttamalla ylänurkan ruksia ja eivät jää ajoon ohjelmaikkunoiden sulkeuduttua.

Kommentit