Lanttu-porkkanasosekeitto

Lanttu-porkkanasosekeitto on täysin alkuperäinen tekemäni resepti ja luonnollisesti parempi kuin mitä muilla. Kyseessä on siis maailman paras sosekeitto.

Hipster-tyylinen kuva Lanttu-porkkanasosekeitosta, nam!

Ainekset

 • 1 lanttu (tai pari pientä)
 • 2-4 porkkanaa (koosta riippuen)
 • 2 sipulia
 • 1 valkosipulin kynsi
 • ½-1 rkl salviaa
 • ½-1 rkl rakuunaa
 • 1 tl mustapippuria
 • 1 liemikuutio oman maun mukaan (esim. valkosipuliyrttiliemikuutio)

Valmistus

 1. Viipaloi lantut ja porkkanat. Viipaleiden ei tarvitse olla mitättömän kokoisia, kunhan niiden koko ei keskenään poikkea liikaa. Hieman pienemmät palat ovat nopeampia keittää.
 2. Laita vihannekset pataan, peitä vedellä ja pistä kiehumaan. Viilennä levyä kun kiehumispiste saavutetaan, mutta älä liikaa niin että pata kiehuu edelleen.
 3. Lisää liemikuutio ja hämmennä hieman.
 4. Silppua sipuli ja valkosipuli ja lisää ne pataan, hämmennä jälleen.
 5. Lisää mausteet ja hämmennä. Maista lientä samalla kun lisäilet. Jos maku on liian mieto, lisää mausteita.
 6. Anna kiehua noin tunti tai kunnes kasvikset ovat pehnemmeet.
 7. Vähennä hieman vettä (jos tarpeen - veden määrä ratkaisee miten juoksevan sosekeiton saat) ja soseuta keitto sopivalla vempeleellä.
 8. Anna keiton seistä hetki ja nauti! Keiton kanssa voi tarjota smetanaa, joka täydentää keittoa mahtavasti.

Variaatiot

 • Kasviksissa voi olla myös bataattia, nam! Peruna on vähän mauton, mutta edullisempi ja sitäkin voi käyttää.
 • Soseutuksen aikana joukkoon voi lisätä hieman ruokakermaa, tehdäkseen keitosta täyteläisemmän. Maku paranee, mutta kalorit lisääntyvät.
Koska Lifestyle-blogit ovat nykyään niin suosittuja, joten olen varma tämän tuovan blogille satoja uusia lukijoita! Itseasiassa, kylläpä tämä Lifestyle bloggaaminen olikin hauskaa. Seuraavana aloitan Päivän bokserit-osion, jossa näytän millaisia alusvaatteita pidän. Lisäksi voisin kertoa vihjeitä parran ajamiseen Gilette Mach3-höylällä. Ja ehkä voisin alkaa kertomaan mietteitäni ihan tavallisista asioista.

Nauttikaa lanttu-porkkanakeitosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.