Päivi Räsäsellä on oikeus olla osallistumatta aborttiinsa

Kaikille rakas Päivi Räsänen puolustaa kovasti lääkäreiden oikeutta olla tekemättä abortteja, onhan kyseessä hänelle tärkeä asia. Perusteluna hän käyttää seuraavaa:
"Gynekologiksi erikoistuminen on Suomessa mahdotonta, jos ei suostu abortteja suorittamaan. Vaikeisiin tilanteisiin joutuvat usein myös mahdollisia keskeytyslausuntoja kirjottavat suomalaiset terveyskeskuslääkärit tai toimenpiteissä avustavat kätilöt ja hoitajat, jotka pitävät aborttia ihmiselämän lopettamisena."
Lähde on Päivi Räsäsen oma blogi. Laittaisin linkin mukaan, mutta saan pahan omatunnon jos tuotan hänelle yhtään liikennettä.

Päivin ajatus on että ihmisen pitäisi pystyä harjoittamaan ammattiaan ilman että hän joutuu tekemään uskontonsa vastaisia tekoja. Tai ei oikeastaan ole. Päivi tahtoo että kaikilla olisi oikeus kieltäytyä tekemästä hänen uskonnollista vakaumustaan loukkaavista teoista, eikä hänellä ole mitään mielenkiintoa suojella muiden uskonnollista vakaumusta tai omaatuntoa. Tämä on helppo nähdä pinnallisellakin tarkastelulla.

Päivi tahtoo antaa valinnanvapauden tilanteessa jossa hänen uskonnollinen vakaumuksensa tuottaisi ongelmia, sillä raskauden keskeytys ei ole suuri ongelma monissa uskonnoissa. Muissa uskonnoissa on tosin monia muita asioita joista kieltäytyminen tietyissä ammateissa voi olla hankalaa ja näihin Päivi ei ota kantaa eikä näe niitä puolustamisen arvoiseksi.

Päivi ei puolusta muslimi- tai juutalaisteurastajien oikeutta olla koskematta sianlihaan työnsä aikana. Päivi ei myöskään välitä hinduista, jotka eivät voi esimerkiksi kuljettaa nautoja teurastamolle - tai kuljettaa nautoja Suomen olosuhteissa ollenkaan, meidän kuljetustapamme olisivat kuitenkin jumalanpilkkaa henkilölle jolle karja on pyhää. Päivi ei anna vanhoillisjuutalaisille tai muslimeille kampaajille oikeutta työskennellä vain samaa sukupuolta olevien asiakkaiden kanssa. Päivi ei myöskään puolusta kristityn raiskaajan oikeutta hyvittää tekonsa naimalla raiskauksensa uhri. Entä ateistin lääkärin oikeus olla suorittamatta tarpeetonta pojan ympärileikkausta? Voisimme sanoa Päivin valikoivan tarkkaan, mitkä vakaumukset ovat sellaisia joiden takia asioista voi kieltäytyä.

Joku voisi tietysti sanoa ettei näitä asioita voida verrata toisiinsa, mutta paljastaa siinä vain oman kulttuuriperspektiivinsä jossa abortti on iso juttu, mutta toisen uskonnon rajoitus X on vain naurettava taikausko joka ei ole niin tärkeä. Kyseessä on uskoville kuitenkin aika vakava juttu, sillä esimerkiksi epäpuhdas sianliha tuomitsee kadotukseen nopeammin kuin joku pikkujuttu kuten abortti. Raamatullisestihan abortin aikaansaamisesta saa korkeintaan sakkotuomion, joten kadotuksen riski on toki suurempi ja näin sian käsittelystä kieltäytyminen on tärkeämpää!

Mutta Päiviltä voimme odottaa tällaista epärehellisyyttä. Hänen retoriikkansa on ollut aina sama "Minun raamatuntulkintani lakikirjaan!" Tämän hän pukee jonkin yleisen sekulaarin viitan alle horisemalla jotain "vakaumuksen kunnioittamisesta", mutta kyse on samasta vanhasta Valehtelen Jeesuksen Nimissä-ilmiöstä, mitä Räsänen tuntuu harjoittavan turhankin sujuvasti. Päivi kohottaa oman uskontonsa muiden yläpuolella, mikä on tietysti kristityn velvollisuus, mutta samalla hän pyllistää tasavallallemme jonka lakien tehtävä on suojella kuitenkin kaikkia ja antaa jokaiselle yhteinäinen mahdollisuus elämään, uskontoon (tai sen puutteeseen) ja kaikkeen.

Niin ja jottei jää epäselväksi: jos et halua tehdä abortteja, älä hakeudu alalle jossa niitä tehdään. Jos et tahdo teurastaa sikoja, älä ala teurastajaksi. Jos uskontosi estää sinua tekemästä jotain työtä, teet väärää työtä. Uskonnonvapaus ei ole yhtä kuin erityisasema tietyssä työtehtävässä. Meillä kaikilla on oikeus olla tekemättä niitä asioita jotka loukkaavat vakaumuksiamme, mutta jos hakeudumme tietylle alalle, meidän on harkittava tarkoin onko kyseinen ala vakaumuksiemme mukainen. Tiedoksi sinullekin Päivi-rakkaani.

Ja muistutuksena kaikille: Tässä linkin takana syy miksi aborttia oikeasti vastustetaan, elämän suojelusta ei ole lainkaan kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.