Persujen Teuvo Roskala tarvitsee feminismiä

Olen aiemmin kirjoittanut kritiikkiä feminismiä kohtaan - tänään käännämme hieman kelkkaa. Täydestä käännöksestä ei ole kyse, sillä en varsinaisesti ole tuominnut feminismiä. Kritiikissäni olen aina pyrkinyt tekemään selväksi miten en pidä naisten tasa-arvoa tai sen tavoittelua turhana ja nyt törmäsin tapaukseen joka osoittaa konkreettisesti miten missä feminismille on tarvetta.

Tällä kertaa perussuomalaisista runoisan turpansa avasi Kankaanpään kaupunginvaltuutettu Teuvo Roskala. Hänen sukunimensä kertoo jo hyvin mitä hänen suustaan tulee ulos ja olemme ehkä jo oppineet millaisia miehiä persujen Teuvot ovat. Tässä kuitenkin pieni kuvankaappaus miehen kommenteista:


Tältä näyttää sovinismi ja polarisoituvassa yhteiskunnassamme tällaiset syrjivät mielipiteet yhtäkkiä kannatusta. Jos asiaa haluaa tulkita Teuvolle myönteisesti, voimme ajatella hänen ilmaisevan mielipidettään siitä millaisia valintoja naisten pitäisi tehdä. Tämä on myönteisin tulkinta ja se ei ole kovin myönteinen. Pahempi tulkinta on, että Teuvo tahtoo lainsäädäntöä viedä tähän suuntaan.

Perussuomalaiset ovat puolueena ja liikkeenä lopulta erittäin vaarallisia. Heitä kohtaan on toki esitetty tyhmiä ja perättömiäkin syytöksiä, mutta toisaalla meillä on tappamisen ihannointia ja vääristelyä ja jopa tappovinkkejä. Ennen viime vaaleja persujen imagossa oli vielä hieman kiiltoa, he olivat "tavallisen kansan asialla" ja "byrokraattista helvettiä vastaan". Nyt puolueen ääni alkaa yhä enemmän muistuttaa Teuvojen ääntä: "Neekeriukot Afrikkaan" ja "Akat lasten kanssa keittiöön."

Kirjoitin joskus että Persut olisivat hyvällä tuurilla oppositiopuolueena hyödyllinen: räksyttämässä valtapuolueiden pelleilystä ja ehkä pitäisivät ne rehellisempinä. Otan sen kokonaan takaisin, tätä tuuria ei käynyt vaan saimme arvokonservatiivisen urpolauman, joka on vetänyt mukanaan politiikkaan mielipiteitä joiden toivoisi yhteiskunnassamme jo hävinneen. Nyt ne pikemminkin kohoavat esiin.

Perussuomalaisten olisi aika siirtyä marginaaliin. Se on näyttänyt mitä se todella on.

6 kommenttia:

 1. Mä niin tykkään lukea näitä sun juttuja. Ne on aina täynnä asiaa ja lisäksi tosi mielenkiintosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis!

   Viime aikoina olen saanut vahvasti väitteleviä kommentteja kehuvien sijaan ja vaikka pidänkin pienestä peitsen taittamisesta, aina välillä on kovin mukavaa kuulla jonkun myös pitävän lukemastaan.

   Poista
  2. Hyviä kirjoituksiahan nämä ovat. Selkeä rakenne, riittävästi lähteitä ja sopivan mielenkiintoisia aiheita. Lisäksi kommenteista hehkuu pyrkimys ennemminkin vuoropuheluun kuin minä-olen-oikeassa-nuijimiseen.

   Pienenä provona: olisin kiinnostunut kuulemaan mielipiteitäsi muslimimaahanmuuttajista ja naisten palkkatasosta.

   Poista
  3. Kiitos! Olen yrittänyt siirtyä enemmän kohti dialogisuutta kuin polarisoivaa riitelyä. Haluan kuitenkin samalla tuoda esiin mielipiteeni kun näen jonkin asian olevan sitä ns. hevonpasselia, kuten homeopatian tai seksismin. Ehkäpä siinä on tullut onnistuttuakin.

   Muslimeista tai naisen eurosta en ole kirjoittanut paljoa, sillä en ole keksinyt vielä miltä kannalta tahtoisin näitä asioita lähestyä. Minulla on mielipiteeni molemmista, mutta en tahdo kirjoittaa tekstiä vain ilmaistakseni sen, jotain "sanottavaa" pitää ensin keksiä.

   Naisten palkkatasosta voisi lyhyesti sanoa, että suhtaudun "naisen euroon" skeptisesti. Työajan ja työn riskit ja raskaus huomioiva laskenta yleensä kadottaa koko ilmiön. Paljoa tätä enempää minulla tosin ei ole sanottavaa, minkä takia kokonainen teksi jää.

   Poista
 2. Niin kauan kuin persujen kannatusprosentti on alle 50, niin eipä heistä kauheasti konkreettista haittaa ole. Eikä persujen kannatus voi paljoa nykyisestä kasvaakaan. Puolue natisee jo nyt liitoksistaan ja Soinin ajasta iso osa menee siihen, että pyritään selvittelemään kohulausuntoja ja pohtimaan kuka pistetään jäähylle tällä kertaa.

  Positiiviselta kannatalta näkisin, että persut ovat täysin erilaisia kuin muut suuret puolueet, jotka ovat värittömiä, hajuttomia ja mauttomia, ja joiden pääintressi on lähinnä edustaa itseään/kavereita, sekä ennakoida, mikä on ensi vaalien teema, jotta itseään voi mainostaa 't3h puolueena'. Tai noh.. en tiedä onko se positiivista, mutta ainakin mielenkiintoista.

  Heikkoutena persuissa on se, että sisäänheittokriteeristössä ei ole mitään salonkikelpoisuuteen viittaavaa, eikä poliittinen kypsyys ole merkittävä rooli ehdokkaita valittaessa. Kyllähän edustajan toki pitäisi olla äänekäs, mutta mölyapinat kannattaisi jättää kapakkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimeenpanevaa valtaa persuilla ei tällaisenaan ole, mutta se ei tarkoita etteivät ne olisi ongelmallisia. Heidän suurin ongelmansa on kansallisen dialogin vesittäminen (pahoittelen viimeistä kolmea sanaa, teki pahaa kirjoittaa ne mutta tässä ne olivat tarpeen). He ovat tuoneet keskiöön avoimia rasisteja ja sovinisteja. Koko puolue ei näitä ole, mutta ne äärinimet näkyvät.

   Ja kyllähän ihminen saa rasisti tai sovinisti olla, mutta jos tuomme päättäjätasolle avoimia rasisteja ja sovinisteja, legitisoimme rasismin ja sovinismin. Yhtäkkiä on ihan hienoa ja ok olla ns. p*skanaamainen juntti ja tämä on mielestäni huono ilmiö: nämä vanhat ongelmat joista vaikutimme jo olevan pääsemässä yli nostavatkin äkkiä päätään ja palaamme pahasti taaksepäin ja muutummekin vähemmän suvaitsevaiseksi ja sovinnolliseksi yhteiskunnaksi.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.