Ateistin podcastit

Etsitkö kuunneltavaa? Tässä luettelo mielenkiintoisempina pitämiäni ateismia sivuavia podcasteja. Nämä ovat puhtaasti omat suosikkini ja jos tiedät yhtä hyviä tai parempia, kommentoi tekstiä ja kartuta myös omaa kuuntelulistaani. Suositukset ovat tervetulleita!

Dogma Debate

http://www.dogmadebate.com/  - Viikottainen, sisältää mainoskatkoja
David Smalleyn juontama Dogma Debate on tällä hetkellä suosikkini. Show on letkeä ja käsittelee aiheitaan mielenkiintoisella tavalla, suhteellisen syvällisesti mutta sortumatta lepertelyyn. Juontajat hakevat nimenomaisesti hyvää meininkiä, eivät välttämättä akateemista otetta, vaikka tiedettäkin mukaan eksyy. Välillä mukana on outoja pääsiäismunia, kuten suomalaisen "tuottajan" tekemiä Dogma Debate-miksauksia. Tulee ihan vanhat Salovaara-show:n kappaleet mieleen.

Thinking Atheist

http://www.thethinkingatheist.com/ - Noin viikottainen
Seth Andrewsin Ajatteleva Ateisti-podcast on suoranainen ilmiö. Sethin ääni on erittäin hyvä radioon ja hän puhuu mielenkiintoisista asiosta, lähtökohtana juontaja joka on kasvanut villin lännen asenteiden keskellä. Enemmän fiilistä kuin kovaa tiedettä vaikka kaikessa tieteelle annetaankin kunnioitusta. Muista podcasteista poiketen, TA on yhden miehen show, vaikka pääosassa ovatkin yleensä soittajat ja satunnaisesti myös vieraatkin.

Living after Faith

http://livingafterfaith.blogspot.fi/ - Vaihteleva
Rich Lyons ja hänen vaimonsa Deanna Joy juontavat tätä podcastia. Living after Faith-podcastin mielenkiintoisin anti löytyy sen alkupäästä jossa Rich kertoo oman tarinansa. Rich oli pastori, joka menetti uskonsa ja jolle koko hänen perheensä ja yhteisönsä käänsi selkänsä. Tämä pisti puntit sekaisin pitkäksi aikaa. Nyt herra vaimoineen tekee kaikenlaista ateistista aktivismia, mukaanlukien tämä podcast jossa on mukavan henkilökohtainen ote.

Atheist Experience

http://www.atheist-experience.com/archive/ - Viikottainen
Austinin ateistien televisio-ohjelma on ladattavissa myös podcastina. Puhtaassa audiomuodossa show on oikeastaan parhaimmillaan sillä juontajien naamataulujen katselu keskusteluohjelmassa on lähinnä häiritsevää. Kyseessä on yksi parhaita väyliä päästä kuuntelemaan miten tavalliset ihmiset voivat soittaa ateisteille ja kysellä juttuja.

Ohjelmaa voi myös seurata videona halutessaan. Myös Youtubesta löytyy melkoinen määrä videoita AE:n lähetyksistä.


Ask an Atheist

http://askanatheist.tv/ - Viikottainen, mainoskatkoja
Ask an Atheist on kaupallinen radio-ohjelma, joka pyörii myös podcastina. Ohjelma on siis keskusteluohjelma johon satunnaisesti joku soittaakin, mutta enimmäkseen juontajat ja joskus myös vieraat keskustelevat päivän aiheista, bonuksena mukana on suhteellisen nörttiä läppää ja Aquamanin puolustusta. Ohjelman taso vaihtelee ja ohjelmassa myös pyydetään lahjoituksia ohjelmanteon tukemiseen. Enimmäkseen sisältö on kuintekin hyvää tavaraa.

Kommentit