Wlan-verkot katosivat Windows 8.1-päivityksen jälkeen

Eikö Windows löydä langatonta verkkoasi päivitettyäsi Windows 8.1:n?

Päivitettyäni Windows 8.1 huomasin kauhukseni etten päässyt langattomaan verkkoon. Erikoista tässä oli, että näin osan naapureiden langattomista verkoista, mutten omaani. Muut laitteeni kyllä näkivät senkin verkon, joten wlanissani ei ollut vikaa. Lyhyen Googlaamisen jälkeen vakuutuin kyseessä olevan outo ajuriongelma. Vähän aikaa testailtuani, löysin ratkaisun.

Lyhyesti: langattoman verkkokortin ajuri pitää valita uusiksi ja verkkolaite voi sen jälkeen lähteä toimimaan normaalisti. Tee seuraavat toiminnot korjataksesi Windows 8.1:n langattomat verkot:

1. Avaa Laitehallinta (Device manager). Löydät sen helpoten pikapainikkeella Windows + X tai Windows + W hakua käyttämällä. Paikallista sieltä langaton verkkokorttisi, löydät sen yleensä Verkkosovittimet (Network adapters) kategorian sisältä.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella wlan-laitteesi kohdalla ja valitse ajureiden päivittäminen (update).


2. Valitse etsiväsi ajuri itse, eli selaa (browse) vaihtoehto.


3. Valitse alalaidasta valitsevasi ajuri itse.


4. Valitse yksi ehdotetuista verkkosovittimista.


Jaa mikä niistä pitäisi valita? Kuvassa näkyvässä omassa tapauksessani (Microsoft)-päätteinen vaihtoehto ei toiminut, mutta (Ralink)-päätteinen vaihtoehto toimi. Jos valitsemasi verkkosovitin ei toimi, aloita ohjeen noudattaminen uudelleen alusta ja kokeile jotain toista vaihtoehtoa. Pistä siis mieleen minkä valitset tästä ikkunasta.

Hyväksy ikkuna Seuraava (Next)-komennolla. Kun asennus on valmis, kokeile toimivatko verkot. Itselläni kaikki alueen langattomat verkot tupsahtivat näkyville tämän prosessin jälkeen. Tosin välissä kävi yksi Blue Screen of Death ennen kun prosessi meni alusta loppuun kivuttomasti.


Eivätkö WLAN-verkot löydy Windows 8:ssa?http://tamapaiva.blogspot.fi/2013/10/wlan-verkot-katosivat-windows-81.html
Posted by Tämä Päivä on 13. heinäkuuta 2015

Lue myös

Kommentit

  1. ei toiminut ollenkaaan :P

    VastaaPoista
  2. Tämä korjaa yhden tietyn ongelman, muitakin verkko-ongelmia on valitettavasti olemassa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Taas toimii langaton yhteys :D

    VastaaPoista
  4. Ilmeisesti kuitenkin pitää olla jokin nettiyhteys käytettävissä (siis langallinen)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verkkoajurin korvaaminen tämän ohjeen keinoilla ei vaadi muuta nettiyhteyttä.

      Poista
  5. Kiitos alkoi pelittämään.

    VastaaPoista
  6. Kiitos. Ongelma oli kuvatunlainen, paitsi että en ole päivittänyt windows 8.0:aa 8.1:een. Verkko löytyi kahteen windowsiin.

    VastaaPoista
  7. Osaako kukaan sanoo, et mikä voi olla pielessä ku langattomaan verkkoon ei voi ollenkaan liittyä? Verkko löytyy, pistän salasanan ja se vaa sanoo, "tähän verkkoon ei voi muodostaa yhteyttä"...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hankalampi ongelma. Syitä yleiselle epäonnistumiselle on monia. Esimerkiksi jos alueella on useita wlan-verkkoja, saattaa omasi olla kanavalla jolla on liikaa liikennettä ja yhdistäminen on vaikeaa. Tällöin kannattaa selvittää mitkä kanavat ovat käytössä alueellasi ja siirtää verkko vähiten liikennöidylle.

      Selvittely onnistuu esim tällä:
      Wifi Analyzer

      Ongelma voi olla miljoonassa muussakin asiassa. Wlan-kortti rikki tai verkon salaus ei ole tietokoneen wlan-kortin tukema. Ajurit pielessä, Windows sekaisin...

      Poista
    2. Ai kun mahtavaa... Pitää kokeilla, jos nyt saisin jostain ladattua vastaavan, koska tosta en ainakaan pysty.

      Tässä viel vähän taustatietoja, jos niistä olis mitään iloo ja joku keksis mistä vois olla kyse:
      Kone on siis ihan vuoden sisällä hommattu, mutta ei oo hommaamisesta lähtien yhdistänyt himan wifi-verkkoon, mutta kaikki muut tietokoneet, älypuhelimet ja tabletti yhdistää ilman ongelmia. Kone, jota käytän on Acer Aspire V3-731, Windows 8 -käyttöjärjestelmällä.

      Poista
  8. Kiitos avusta. Erinomaiset ohjeet!

    VastaaPoista
  9. Kiitos! Nyt toimii. Omani taisi kadota kun ajoin mokkulan asennusohjelman läppäriin.

    VastaaPoista
  10. Hei, Kiitos älyttömästi... lähti toimimaan! ;)

    VastaaPoista
  11. Jättekiitokset! Onnistui tällaiselta koneiden kanssa täys tumpeloltakin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.