Joulun lahjavinkit

Lahjojen ostaminen on hiukkasen hankalaa ja itse yritän aina välttää turhia tai tarpeettomia lahjoja. Sitten on tietysti aihepiirejä joissa lahjojen ostaminen on sanokaamme haastavaa ja tähän rakoon tulee tämä teksti: Tämä Päivä-blogin joululahjavinkit vuodelle 2013. Nämä eivät ole vinkkejä mitä hankkia minulle (heh) vaan vempeleitä ja juttuja jotka mielestäni ovat omissa kategorioissaan parhaita joululahjoja.



Puhelinta ostamassa

Henkilökohtainen suosikkini markkinoiden laitteista on tällä hetkellä Nexus 5. Samoissa kuorissa on tehokkain Android-puhelin ja nopein markkinoilla oleva älypuhelin ylipäätään. Googlen lippulaiva tarjoaa kilpailijoiden lippulaivoja enemmän panoksia, hieman pienemmällä hinnalla joten jos priimaa älyluuria haet, tässä on varsin hyvä vaihtoehto. Suomessa laite maksaa 499, sopivasti ulkomailta tilattuna puolitoista sataa vähemmän.

Hintaluokkaa jos tahtoo tiputtaa, edullisista malleista Nokian Lumia 520 tarjoaa erittäin hyvää vastinetta rahoille, varsinkin jos älylaitteessaan sietää Windows Phonen rajoittuneisuuden (eli ei tahdo tehdä mitään erityisen monimutkaista laitteellaan). Laite on kuitenkin tällä hetkellä reilun sadan euron hintaluokassaan vailla yhtä mielenkiintoista kilpailijaa.

Halvoista Android-laitteista suosittaisin Motorolan Moto G-mallia, mutta se harmittavasti ei näy täällä markkinoilla vielä tänä vuonna. Halvat Androidit jääköön suosittelematta tällä kertaa.

Viihdelaitetta hakemassa

Jos pelilaitteita lähdetään ostamaan on joulun kaksi kovaa PlayStation 4 ja PS Vita-käsikonsoli sen kaveriksi  Laitteet pelaavat mainiosti yhteen! Tämä kombo on kuitenkin tolkuttoman kallis ja PlayStation 3:n ja Xbox 360:n hinnat ovatkin aivan pohjilla (169 ja . Xbox One ei ehtinyt Suomeen, joten sen voi unohtaa toistaiseksi. PS4 irtoaa 449, PS Vita 179, PS3 ja 360 paketteja saa 169 alkaen.

PlayStation 3 on tippunut hyvinkin huokeaksi ja on tällä hetkellä parhaita saatavilla olevia viihdekoneita: sillä pelaa pelejä, katsoo dvd:t ja bluray-leffat, sekä Netflixiä, Youtubea ja Yle Areenaa.  Jos haluat hankkia hyvän viihdekeskuksen kotiisi, "uusi" PlayStation 3 ei ole lainkaa huono veto.

Pleikka Nelosen hinnalla saa Pleikkakolmosen ja säkillisen pelejä siihen päälle.

Pelattavaa pukinkonttiin

Muutaman joulun pelivinkin voimme myös jakaa. Lähes kaikenikäisille iskee miljoonan voltin lailla uusin Rachet & Clank: Nexus. Peli tarjoaa hauskoja hahmoja, tasohyppelyä, outoja aseita, räimintää, puzzleja ja muuta mukavaa. Pleikkarikolmonen on ainoa alusta tälle helmelle.

Kypsempää tarinankerrontaa tarjoava Walking Dead-sarja antaa mahdollisuuden kokea pelin jossa on pelillisesti vähän koettavaa, mutta jonka hahmot ja juoni on kiintoisaa seurattavaa. Episodimuotoisesta pelistä on tarjolla kokoelmapaketteja joilla viisi ensimmäistä episodia saa halvalla. Peli on saatavilla konsoleille ja PC:lle.

PC-pelaajille tulee vielä muutama lahjavinkki. Oma tämän syksyni hittini oli Shadowrun Returns, joka on yhdistelmä roolipeliä ja strategista ammuskelupeliä, oikein vuoropohjaisena uuden X-Comin hengessä. Bonuksena peliin on saatavilla pelinkehitystyökalut joilla lisää pelattavaa voi tehdä ja paljon ekstraa onkin jo ilmaiseksi saatavilla. Toisena roolipelivinkkinä mainittakoon että klassikot Baldur's Gate ja Baldur's Gate 2 ovat saatavilla parannettuina Enchanced Editioneina ja ovat kestäneet ajan hammasta varsin mainiosti.

Pienempien tekijöiden indie-peleistä voisi heittää vielä pari suositusta. FTL: Faster Than Light on hauska avaruusaluksen manageerauspeli, jossa pitää tasapainoilla aluksen resurssien kanssa ja rakennella alusta eteenpäin. Toinen hupipaketti on Reus jossa ohjailet jättiläisiä joiden tehtävänä on tehdä maasta erilainen. Nämä jätit voivat luoda vuoria ja valtameriä ja tehdä maailman millaiseksi tahansa. Mutta pahuksen ihmisrotu saattaa silti alkaa perseillä vaikka kuinka tekisit heille oman Edenin puutarhan.

Kaikki tässä mainitut PC-pelit on ladattavissa verkkokauppa Steamista, jonka avulla ne voi myös lahjoittaa.

Luettavaa

Haluatko lukea peleistä kun et pelaa niitä? Kokeile Ready Player Onea! Tulevaisuutta, dystopiaa, aarrejahti Internetissä ja päälle vielä järjettömästi pop-kulttuurirefrenssejä ja videopelitriviaa, saatavilla samalla nimellä myös suomeksi. Faktakirjallisuutta jos tahtoo niellä, Freakonomics on mielenkiintoinen katsaus erikoisiin taloudellisiin järjestelmiin, esimerkiksi siihen miksi crack-myyjät asuvat äidin helmoissa tai miksi asuntoasi myyvä ammattilainen ei välttämättä olekaan sinun parhaasi mielessä liikkeellä.

Neil Gaimanin Anansi Boys kannattaa myös tsekata jos ei vielä hyllystä löydy. Jumalia nykypäivän miljöössä ja hyvin mielenkiintoista tarinankuljetusta, kuten Gaimalita voi odottaa. Jos tieteisempään tahtoo mennä, Altered Carbon on yhdistelmä dekkaria ja tulevaisuutta jossa kropan vaihtaminen on arkipäivää. Sen jatko-osa Woken Furies on myös hyvää tavaraa vaikka genre tuntuukin muuttuvan lennossa.

Kommentit

  1. Loistavaa - FTL lähti pukinkonttiin itselleni. Kiitokset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulumielihän tässä suorastaan tulee. Ollos hyvä! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.