Niinistö ja Streisand-ilmiö

Mitä tahansa uudessa Niinistön vaaliajasta kertovassa elokuvassa onkaan, ei sitä olisi kukaan huomannut. Ellei Niinistö ja hänen kampanjaväkensä olisi ääneen sanoneet etteivät halua kenenkään näkevän sitä.

Niinistö entisen kampanjaväkensä kanssa veti ns. Barbra Streisandit ja nyt Streisand-ilmiö takaa suurta mielenkiintoa hänen kampanjastaan tehtyyn elokuvaan. Elokuvassa tuskin on oikeasti mitään erityisen kiintoisaa, noloa korkeintaan, muttei mitään mikä oikeasti toisi elokuvan kansan tietoisuuteen.Mutta sitten Niinistö ja hänen kampanjaväkensä puuttui peliin. Niinistö ilmoitti tahtovansa otokset itselleen tai tuhottaviksi. Tätä ennen kansan kiinnostus on ollut tasoa "ai sanooko joku siellä kirosanan Niinistöstä?" tasolle "Mitähän se Niinistö ei tahdo minun näkevän?"

Parempaa markkinointia elokuva ei olisi voinut pyytäkään, sillä yhtäkkiä asiasta on kirjoitettu lehtiin ja puhuttu uutisissa.

Eikä tämä kärhämöinti estä "totuutta vuotamasta". Elokuvan sisältö tiedetään pitkälti jo ja vaikka Niinistö saisi vaikkapa lakiteitse asian blokattua, tulee "puuttuvien kohtausten" sisältö selviämään kiinnostuneelle kansalle.

Streissand-ilmiöstä tämä on oikein hieno esimerkki: kun Barbra Streisand halusi poistaa talonsa kuvan lehdestä ja lähti tappelemaan asiasta, yhtäkkiä kaikki tiesivät kyseessä olevan kuva hänen talostaan. Hänen alkuperäinen tarkoituksensa suojella yksityisyyttään epäonnistui täysin, sillä kuvaa ei julkaistu nimien kanssa, vaan kyseessä oli ns. komeita koteja esittelevä julkaisu. Oikeustapauksen ansiosta selvisi kenelle talo kuuluu ja tieto levisi moninkertaiselle piirille.

Ja samoin kävi nyt Presidentti Niinistölle. Barbralle terkkuja.

2 kommenttia:

  1. Niinistökin taisi jossain vaiheessa tätä kohua tajuta asian, koska eilen kymppiuutisten näyttämässä pätkässä hän viittasi asiaan epäsuorasti. "minä nyt pysyn siitä elokuvasta ja sen markkinointikeinoista niin kaukana kuin mahdollista" http://www.mtvkatsomo.fi/?progId=306033&itemId=70780

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoksasi mitä meuhkaaminen tekee. Nyt tosin näyttäisi siltä että Niinistö tarkoituksella edelleen vaatii tuhoamista, mutta haastatteluissa ottaa etäisyyttä tähän. Hyvin ovat pr-ihmiset valmentaneet.

      Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.