Asioita joille jumala ei mahda mitään

Monoteististen uskontojen kaikkivoipat jumalat ovat monesti yllättävän heikkoja voimiltaan ja omaavat yllättäviä rajoitteita. Jo Raamattu kertoo miten herra ei mahda mitään raudoitetuille sotavaunuille, mutta modernilla aikakaudella olemme löytäneet muitakin heikkouksia. Tiedämme myös miten jumala ei mahda mitään kondomeille, sillä niiden käyttö estää lapset joita kaikkivoipa kaveri tahtoo. Mutta nyt on selvinnyt entistä shokeeraavampi heikkous: jumala on voimaton naisten alusvaatteiden edessä.

Kenialainen pastori Njohi nimittäin määräsi seurakuntansa naiset jumalanpalveluksiinsa ilman alusvaatteita. Syy oli suorastaan itsestäänselvä: pyhä henki pääsee mukavammin sisään kun palvojat ovat "vapaita" hengessä ja ruumiissa.

Neuvo koski luonnollisesti vain naisia. Miehet voivat ottaa pyhän hengen vastaan normaaleissa vaatteissaan ilman kummempia ongelmia. Syynä on varmastikin pyhän hengen suodattuminen: mieshän on kuitenkin se jolla on oikeasti se suora yhteys herraan ja naisen yhteys tulee hänen isänsä tai miehensä kautta. Kun pyhä henki siis kanavoituu naiselle näin yhden ylimääräisen välikäden kautta, ei siitä ilmeisesti ole jäljellä tarpeeksi kunnollisen palvonta-grooven aikaansaamiseksi.

Pakkohan syyn on olla jotain tuollaista loogista, eihän herran auktoriteetilla puhuva pastori suinkaan valehtelisi saadakseen naiset ulos alusvaatteistaan?

Jumala ei ole kuitenkaan ainoa olento jolla on mystisiä rajoitteita. Esimerkiksi vampyyrit eivät voi ylittää virtaavaa vettä, gremlinit eivät saa syödä keskiyön jälkeen, eikä Terminator 800-mallit voi tuhota itseään.

2 kommenttia:

  1. Gremlinit on söpöjä ja cooleja ja lisäksi pelottavia. Ne olis paljon parempia palvomisen kohteita, kuin nykyiset jumalat.

    VastaaPoista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.