Windows 8 parani merkittävästi

Windows 8:lle julkaistiin äskettäin varsin mukavia lisäominaisuuksia tuova 8.1 päivitys. Tätä päivitystä on nyt täydennetty kevätpäivityksellä, joten jos tietokoneellasi on jo käytössä Windows 8.1, kannattaa uusimmat päivitykset käydä hakemassa Windows Updaten kautta, luvassa on oikeasti varsin mukavia parannuksia.

Työpöydälle helpommin

Päivityksen jälkeen Windows 8 käynnistyy suoraan työpöydälle jos laitteessa ei näytä olevan kosketusominaisuuksia. Aloitusnäytöllä jos ohjelman tiiltä napsauttaa hiiren kakkospainikkeella, avautuu perinteinen valikko, eikä alalaitaan avaudukaan enää erillistä työkalupalkkia.


Tehtäväpalkissa kivaa

Täyden ruudun sovellukset näkyvät päivityksen jälkeen kuvakkeina Tehtäväpalkissa näytön alalaidassa. Täyden ruudun sovelluksia voi myös kiinnittää Tehtäväpalkkiin kuten muita kuvakkeita, ja Kauppa-sovellus onkin päivityksen jälkeen kiinnitetty.


Lisäbonuksena tehtäväpalkin saa näkyville myös täyden ruudun sovelluksia käytettäessä: vedä hiiren kursori näytön alalaitaan ja tehtäväpalkki liukuu näkyville. Tämä tekee sovelluksesta toiseen vaihtamisen mahdolliseksi hiirellä ja näppäimistöllä paljon luontevammin, onhan tapa sama kuin kaikissa Windows-versioissa sitten Windows 95:n.


Parempaa ikkunoiden hallintaa

Jos täyden ruudun sovelluksessa siirrät hiiren ikkunan ylälaitaan, tulee näkyville palkki josta ohjelman voi helposti pienentää ja sulkea. Ohjelmaa ei enää siis tarvitse raahailla, eikä käyttäjälle tule hankaluuksia ohjelmasta poistumisessa.


Kyseisestä palkista voi myös siirtää ohjelman näytön vasempaan tai oikeaan laitaan: napsauttamalla vasemmasta ylälaidasta löytyvää ohjelman kuvaketta.

Parempi aloitusnäyttö

Aloitusnäytön oikeaan ylänurkkaan ilmestyy kaksi uutta kuvaketta: virta ja haku. Tietokoneen sammuttaminen on viimein selkeästi esillä käyttöliittymässä, samaten kuin hakuun pääsy.


Uutta kivaa

Nämä uudet ominaisuudet tulevat vain Windows 8.1-päivityksen asentaneille. Päivitys löytyy automaattisesti Windows Update-toiminnon alta jos et ole määrittänyt päivityksiä asentumaan automaattisesti. Tämä Päivä-blogi suosittelee asentamista kaikille Windows 8-käyttäjille, niin mukavia nämä uudistukset ovat.

Kommentit

  1. Itse olen tuore windows 8.1 käyttäjä, kun Windows XP-tuki loppui. Uusi windows 8-kone toimii hyvin, mutta hieman outoa se on XP-filosofian jälkeen, olen käyttänyt vain työpöytänäyttöä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.