Applen uutuudet

Apple julkisti jälleen uutuustuotteensa ja tällä kertaa mukana oli monia varsin mielenkiintoisia tuotteita ja pettymyksiäkin.

Apple Watch

Odotetuin ja huhutuin uusi tuote oli tietysti viimein julkistettu älykello. Valitettavasti Applen näkemys älykellosta oli shown suurin antikliimaksi.Motorolan Moto 360:n ja LG:n upean älykellon G Watch R:n jälkeen Applen laite näytti varsin lelumaiselta. Ominaisuuksiltaan kello vaikuttaa sinällään mielenkiintoiselta. Apple on kuitenkin aina erottautunut tekemällä ne siisteimmät ja komeimmat laitteet ja kilpailuun verrattuna voi Applen sanoa häviävän tässä pahasti.

Vertailun vuoksi tässä vielä kuvat halvemmista kilpailijoista. Apple ei johda tyylikkyydellä, eikä hinnalla:Applen kellon hinta on varsin korkea Samsungin älykellojen tapaan ja laitteesta  saakin pulittaa kolme ja puoli saturaista. Mmainittakoon vielä että Motorolan älykello irtoaa satasta halvemmalla ja LG:n hintaan 179.

Älykellon hankintaan ei ole kaikilla käyttäjillä mitään syytä. Ensinnäkin kello vaatii käytännössä iPhonen jonka parina se toimii. Toisekseen vanhemmat iPhone-puhelimet eivät kelpaa pariksi, vaan käytössä on oltava vähintään iPhone 5, vanhempien mallien kanssa Apple-kello ei keskustele.

Kello ei siis ole täysi pettymys, mutta ei kovin kiinnostava tai säväyttäväkään. Aiemmin esitellyt Android Wear-laitteet veivät tuulet purjeista pahemman kerran.

iPhone 6 ja 6 Plus

Uudet iPhonet toivat viimein Applen valikoimaan kokoa. Aiemmat puhelimet ovat olleet suorastaan miniatyyreja kilpailun näyttökokojen edessä, muttei enää. iPhone tulee markkinoille kahdella näyttökoolla: 4,7 tuumaa perusmallille ja 5,5 tuumaa plussamallille. Plussa on lisäbonuksena varustettu suuremmalla akulla, odotamme puolueettomia testejä ennen kun uskallamme sanoa akkukeskosta mitään.


Uudet iPuhelimet ovat komeita ja varsin hoikkia kasvaneesta koosta  huolimatta. Tästä seurauksena kamera törröttää laitteen ulkopuolella. Hieman epärehellisesti, osasta Applen promokuvista tämä on siloiteltu oudosti pois:Enemmän ja nopeampaa kuvaakin loput siitä miten puhelimet päivittyivät, uusia ominaisuuksia on vähänlaisesti mutta muuten kaikkea on vähän parannettu. Kyseessä on varsin hyvä ja odotettu päivitys Applen puhelinmallistoon.

Apple Pay

Iso juttu tänä vuonna oli maksaminen. Applen maksujärjestelmässä käyttäjön luottokorttitiedot tallennetaan iPhoneen tai Apple Watchiin ja maksaminen tekniikan käyttöönottavissa paikoissa onnistuu NFC-tekniikalla.Jäämme odottamaan yleistyykö tekniikka, hyvin mielenkiintoiselta se ainakin kuulosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.