Perussuomalaiset ja Takkuava terrorismi

Taistelu kansalaisoikeuksien puolesta on hieno asia. Sitten on idiootteja jotka myrkyttävät kaiken mihin osallistuvat. Perussuomalaisten toimiston ikkunat kivittäneessä porukassa on kyse tästä jälkimmäisestä. He nimittäin eivät iskeneet iskua fasismia vastaan, eivätkä kansalaisoikeuksien puolesta. Enimmäkseen isku osoitti etteivät anarkistit tiedä mitä fasismi tarkoittaa.


Anarkisti, tiili ja persujen ikkunat

Anarkistiporukka tosiaan meni nakkelemaan kiviä persujen ikkunoihin ja onnistui tällä rohkealla teollaan lähinnä vahvistamaan perussuomalaisten alkavaa uhrikompleksia ja antamaan heille melkoisen määrän poliittisia irtopisteitä ja ehkä jopa kansansuosiota. Valtaosa julkisesta keskustelusta on tuominnut iskut joko lapsellisina, idioottimaisina tai terrorismina.

Anarkistien tavoitteet eivät siis välttämättä iskun suhteen oikein onnistuneet.

Homma tosin vaan paranee kun tiedotetta lukee. Iskijät kun nimittäin päättivät oikein suuren maailman meiningillä tehdä tiedotteen tekemisistään takku.net-sivustolle. Tiedote tekee selväksi miten vähällä vakavuudella tätä iskuja tehnyttä tonttupoppoota pitäisi ottaa.

Väärässä perussuomalaisista

Tiedote sisältää tiettyjä asiavirheitä. Perussuomalaisista puhutaan jatkuvasti "oikeistoipopulismina" mikä ei itseasiassa pidä paikkaansa. Virhe on ymmärrettävä, sillä moni toimittajakin toistelee tätä helmeä, mutta persut sijoittuvat itseasiassa enemmän poliittiseen keskustaan. Termit keskustakonservatiivi tai keskustapopulisti kuvavat puoluetta mielestäni parhaiten.

Perussuomalaisten juuret ovat itseasiassa hyvin vahvasti keskustapopulismissa, sillä sen takaa ei löydy äärioikeistoa, vaan... Suomen Maaseudun Puolue. SMP erosi Keskustapuolueesta (silloisesta Maalaisliitosta) jo 1950-luvulla. Puolue lähti ajamaan nimenomaan pienviljelijöiden asiaa, koska Maalaisliiton katsottiin olevan lähinnä isäntien asialla, nimikin oli alunperin Pientalonpoikien Puolue.

SMP menetti lopulta liikaa kannatustaan ja meni konkurssiin. Perussuomalaiset perustettiin puolueen raunioille. Toki tämän päivän perussuomalaisiin on pitkä matka pienviljelijäin puolueesta, mutta tämä lähtökohta on tärkeä kun pohdimme millaisesta puolueesta on kyse.

SMP: n Keskustapopulismista ollaankin tultu kohti arvokonservatiivisuutta jossa on melkoinen määrä kristillisiä vivahteitakin. Perussuomalaisista on kuitenkin vielä aika pitkä loikka fasismiin, mikä Takun tiedotteen mukaan on persujen nykytila.

Fasismi vastaan populismi

Tämä ei kuitenkaan tietämättömiä anarkistejamme pysäytä. He ovat kuulleet muualta Euroopasta oikeistofasismin noususta ja personoineet sen kristilliskonservatiivisiin persuihimme. Osataampa mukaan sotkea Kreikkalaiset fasistit ja siellä tapahtunut poliittinen murhakin. Ironista sinällään että Takku yrittää yhdistää Perussuomalaisia Kreikkalaisen antifasistin murhaan, kun he itse ovat toimintatavoiltaan lähempänä murhaajia kun perussuomalaiset.

Toki tiedotteessa yritetään natsi-kulmaa saada myös nimiä tiputtelemalla. Luottonimi on tietysti Jussi Halla-Aho, jota tituleerataan kovan luokan fasistiksi. Oli miehestä mitä mieltä tahansa, on hänestä aika hankala saada fasistia. Maahanmuuton kritisoimisesta on todella pitkä matka totalitääriseen diktatuuriin ja väärän lajisten systemaattiseen murhaamiseen.

Ehkä suurin ironia näissä fasismisyytteissä on kuitenkin tietty pata-soimaa-kattilaa-asetelma. Fasismiin kuuluu nimittäin juuri pelottelutaktiikat jossa isketään väkivallan keinoin ja estetään väärin ajattelevia toimimasta. Perussuomalaiset eivät ole tiettävästi tähän syyllistyneet, mutta Takku-anarkistit ovat. Heidän toimintansa on lähempänä fasismia kun se mitä Perussuomalaiset ajavat. Ironia tilanteessa on suorastaan herkullista.

Tukka takussa, järki jäässä

Viimeinen asia joka Takussa takkuaa on suorastaan Tumblrilta haiseva pakollinen valkoisten heteromiesten syyllistäminen. Anarkisteille ei siis riitä että he eivät tiedä mistään mitään, antavat persuille poliittisia irtopisteitä ja kansansuosiota. Ehei, takkulaiset haluavat myös varmistaa etteivät heitä kohtaa tule lainkaan sympatiaa noin puolelta kansalaisista.

Hienoa työtä takku-anarkistit, hienoa työtä.

Kommentit

  1. Tän äärivasemmistoa lähellä olevan anarkisti porukan akateeminen esikuva taitaa olla suunnilleen se porukka, joka kirjoitti Äärioikeisto Suomessa -kirjan. He nimittävät kirjassaan lähes kaikkea fasismiksi, mutta ihan oikeutetusti sen mukaan miten he kirjan alussa he määrittelevät fasismin. Niin laajaa fasismin määritelmää en ole missään aiemmin nähnyt. He määrittelevät termin niin laajasti, että se muuttuu täysin merkityksettömäksi haukkumasanaksi, mikä varmaan oli tarkoituskin. Heidän mielestään Persutkin toki ovat fasisteja.

    Todellista akateemista selkärankaa anarkistien aatteella ei taida olla ollenkaan ja en oikein ymmärrä, miten yhteiskuntavastainen anarkismi voi olla niin läheisissä väleissä vahvaa valtiota kannattavan vasemmiston kanssa.

    Persujen huonon maineen takana (ainakin joissain piireissä) on ihan muut asiat kuin puolueen poliittinen agenda. Rääväsuisten huutelijoiden ja rasistien määrä selittyy pitkälti puolueen todella nopealla kasvulla. Jäseniä ja ehdokkaita on pitänyt saada nopeasti, eikä kaikkia ole tunnettu tarpeeksi hyvin. Poliittisesti uskottava ja selvästi puolueen oikeaan agendaan kuuluva maahanmuuttokriittinen siipi taas ei ole rasistinen paitsi ehkä Mika Ilmanin, Dan Koivulaakson, Li Anderssonin mielestä.

    Ruotsin poliittinen tilanne tämän anarkistit/vasemmisto-maahanmuuttokriittiset -aiheen tiimoilta on vielä paljon kauheampi. Kannattaa tutustua, jos et vielä ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen keskustellut fiksujen anarkistien kanssa ja ymmärrän heidänkin aatteensa takana olevaa filosofiaa kyllä. En siksi tuomitsisi edes anarkisteja yhtenä joukkona, heillä on tiettyjä hyvin perusteltuja kantoja. That said, nämä takkuanarkistit vaikuttaisivat olevansa tumblr-idiootteja jotka käyttävät fasismia (kuten sanoitkin) yhtä laajasti kuin Venäläiset.

      En saanut tarpeeksi mielenkiintoa laitettua ton Äärioikeisto-kirjan lukemiseen joten en voi nyt hyväksyä tai kieltää kritiikkiä sitä kohtaan. Li Andersson on mielestäni varsin fiksu ja yksi vasemmistopuolueiden nousevia tähtiä ja hänen anarkistikytköksiään tavataan liiotella.

      Poista
    2. Paras esitys minkä minä olen kuullut oli joku anarkistinainen radio rockin korporaation haastattelussa.

      Hänen periaattensa vaikuttivat ihan fiksuilta ja ne kuulostivat olevan lähellä jopa libertaareja, joiden näkemystä kyllä arvostan. Taas sitten vastaukset kaikkiin päivänpoliittisiin kysymyksiin olivat kuin suoraan vasemmistoliitolta ja vaikuttivat olevan täydellisessä ristiriidassa hänen periaatteiden kanssa. Ei mennyt mulle ihan jakeluun ja toimittajatkaan eivät osanneet huomioida ristiriitaa ja kenties kysyä jotain selvennystä asiaan.

      Kirja on aika raskasta luettavaa. En voi suositella. Mullakin näyttäisi olevan kirjanmerkki vasta puolivälissä ja on ollut siinä jo tovin.

      Poista
    3. Sattuikin löytymään juuri aiheeseen liittyvä juttu: http://nyt.fi/a1305876753473 "Nyt puhuu anarkisti, joka aikoo jumiuttaa Helsingin joukkoliikenteen huomenna"

      Suvi Auvinen oli mainitsemani anarkisti radiossa.

      "Auvinen itse vastustaa edustuksellista demokratiaa." , mutta vastustaa silti Palmian yhtiöittämistä, joka siirtäisi sen pois edustuksellisen demokratian piiristä, jolloin kilpailuun voisi päästä mukaan vaikka yhtiö jota hoidettaisiin Auvisen toivomalla tavalla: "keskustelemalla asioista niin kauan että saavutetaan yksi yhteinen mielipide"

      Periaatteet ja käytännön toimet eivät oikein kohtaa.

      Poista
    4. Leikin hetken paholaisen asianajajaa: nuo tavoittelevat suoraa, eivätkä edustuksellista demokratiaa. Korpokratia on vielä askel pahempaan suuntaan, joten sinällään tässä ei ole ristiriitaa.

      Näin siis ymmärsin asian. Älä tulkitse tätä tuen ilmaisuna.

      Poista
    5. Leikitään mukana toki.

      Tietääkseni Auvisen ihanne ei ole edes suora demokratia vaan konsensuksella asioista päättäminen ja sen mahdollistamiseksi päätöksenteon siirtämisen tarpeeksi pieniin vapaaehtoisesti muodostettuihin porukoihin, niin kuin he tekevät kertomansa mukaan omassa anarkistiseurassaan.

      Lisää hyviä syitä anarkistille kannattaa yhtiöittämistä: Yhtiöt ovat vapaaehtoisesti muodostettuja ja pienempiä yksiköitä kuin kaupunki.

      Poista
    6. Paholaisen asianajo jatkuu:

      Ja nämä pienet porukat toimisivat suoran demokratian periaatteilla: kaikilla yksi ääni, kukaan ei toistaan korkeammalla. Yritykset eivät ole samanlaisia pieniä porukoita, niissä kaikki eivät ole tasa-arvoisia, vaan itseasiassa vain pienellä osalla on ääni ja kaikki työskentelevät eivät kokonaisuuden vaan omistajien hyvää hakien.

      Tämä on aikalailla suora vastakohta anarkistien ideaaleille ja Palmian yksityistäminen on askel kauemmas heidän ideaaleistaan ja lähemmäs heidän painajaistaan.

      Poista
    7. Et sä kyllä nyt aja tän Auvisen asiaa, jos mä olen hänet ymmärtänyt oikein. Hän ei tietääkseni ole kannattanut minkäänlaista demokratiaa, vaan ainoastaan konsensuksella asioista päättämistä.

      Yritys voi (yritysmuodosta riippuen) päättää asioista konsensuksella, vaikka kaikkien työntekijöiden ja omistajien kesken, jos omistajat niin haluavat. Kunta taas on lain mukaan demokratia.

      Poista
    8. Konsensuksella asioista päättäminen on aikalailla suoraa demokratiaa. Erotetaan tässä edustuksellinen ja suora demokratia.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.