Väärä vasemmisto, väärä oikeisto

Olen tehnyt päätöksen: tästä eteenpäin kun kuulen jonkun olettavan ääriliikkeen edustavan jotain muuta kuin nimenomaista äärilaitaa, pidän näin olettavaa ihmistä ideologisena valehtelijana. Tämä koskee niitä vasemmistoaktiiveja jotka syyttävät maastohousurasistien huutelusta perussuomalaisia ja niitä oikeistoaktiiveja joiden mielestä takkuanarkistit jollain tapaa edustavat vasemmistoa.Puhutaan vähän tästä ilmiöstä ja esimerkkitapauksenamme on kokoomuksen Ossi Mäntylahti ja VASEMMISTOanarkistit.

Viimeisin esimerkki tästä tulee Ossi Mäntylahdelta joka "kritisoi" vasemmistoaktiiveja pikkulasten tarharuokailun estämisestä blogissaan. Kirjoitus oli muutenkin jo lähellä parodiaa, mutta teki kaikkensa osoittaakseen miten kyseessä on nimenomaan vasemmisto joka on se pahantekijä tässä, eivät ne niljakkaat anarkistit.

Tässä kuvankaappaus artikkelista. Otsikkoa lukuunottamatta, jokainen viittaus anarkisteihin on täydennetty sanalla "vasemmisto" jotta tulisi varmasti selväksi ketä Ossi pitää pahana tässä.


Mielenkiintoisesti artikkelissa takkuanarkisteihin viitataan aina termillä joka viittaa enemmän vasemmistoon ja vähemmän anarkisteihin. Ossi käyttää termiä "vasemmistolaiset" kaksi kertaa yksinään, muttei koskaan jätä vasemmisto-etuliitettä pois anarkisteista. Korostus on niin selvä että jäin odottamaan vasemmisto-sanan lihavointia, värittämistä, alleviivausta ja vilkkutehosteen käyttöä.

Ja syy lienee selvä: Ossi tahtoo varmistaa paskan valuvan pois hänen suunnastaan eli vasemmalle. Viitattu anarkistinen ääriryhmä ei ole mitenkään esimerkiksi vasemmistoliiton tai vasemmistopuolueiden alaisuudessa, mutta Ossin kirjoituksen jälkeen ei vähemmän valveutuneelle lukijalle jää epäselvyyttä siitä kuka tahtoo jättää tarhalapset nälkäisiksi. Ja se on koko kirjoituksen ainoa tarkoitus. Ossi ei ole niin pihalla asioista ettei tietäisi mikä porukka tämän toiminnan takana on, hän vaan tahtoo käyttää näkyvyyttään demonisoidakseen vasemmistoa.

Ossi tekee mitä moni muukin: mustamaalaa surutta vastapuolta. Samaa näkee jatkuvasti toki toisellakin puolella aitaa, missä pahin ryöstökapitalismi on kokoomuksen syytä ja aina kun mustaa miestä kutsutaan neekeriksi on vika perussuomalaisissa. Tämä ei millään tavoin tee Ossin tekeleestä hyväksyttävää, se on edelleen valehtelua ja vääristelyä, mutta Ossi ei ole yksin tämän kyseisen linjan kanssa.

Jokaisella "puolella" on oma ääriliikkeensä on täynnä idiootteja. Jos yrität maalata koko kyseisen porukan vain sen ääriliikkeen väreillä, olet vähintään väärässä. Lisähaittana todennäköisesti edesautat yhteiskunnan polarisoitumista yhä tiukempiin kuppikuntiin ja teet yhä hankalampaa eri ryhmille pystyä ymmärtämään toisiaan ja toimimaan yhdessä.

Tuhma Ossi, lopeta heti. Te muut kans.

3 kommenttia:

 1. Eihän tuossa Mäntylahden kirjoituksessa nyt varsinaisesti valehdella, kun ei kuitenkaan väitetä Takun porukan liittyvän mihinkään vasemmisto puolueeseen.

  Poliittisesti vasemmallahan nuo anarkistit tuntuvat olevan ja varsinkin tämän kertainen eli työtaistelutoimien tukeminen on hyvinkin vasemmistolaista toimintaa.

  Olisihan tuon kirjoituksen toki voinut muotoilla vähän paremminkin niin, ettei anna väärää mielikuvaa yhteydestä esimerkiksi Vasemmistoliittoon, vaikka haluasikin korostaa anarkistien paikkaa mielipidekartalla vasemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harhaanjohtaminen on valehtelun muoto ja sitä tuossa tehdään urakalla. Jatkuva VASEMMISTOn korostaminen ja alleviivaaminen on yritys väittää tätä vasemmisto normatiiviseksi toiminnaksi, eikä äärilaidaksi.

   Poista
  2. Mä en käyttäisi sanaa valehtelu ihan noin laajasti, mutta tätä terminologiaa lukuunottamatta me taidetaan olla asiasta suunnilleen samaa mieltä. Mun mielestä harhaanjohtavan tekstin kutsuminen valehteluksi on harhaanjohtavaa.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.