Nokian HERE-kartat Androidille

Nyt kun Nokian karttabisnes ei enää ole Microsoftin hallussa, tapahtui jotain odotettavissa olevaa: Nokian HERE-kartat tulivat Androidille.

Mitä kartoista on etua jos Google Maps jo löytyy? Näppärä autonavigointi, julkisen liikenteen ja jalan opastus ja mahdollisuus ladata Offline-tilaan haluamansa maiden kartat tekevät HERE Mapsista yhden parhaista ilmaisista kartta- ja navigointiohjelmista tällä hetkellä.
Miten sen sitten saa? Tällä hetkellä kartat ovat virallisesti saatavilla vain Samsungin Galaxy-laitteille, mutta toimivat itseasiassa melkein laitteessa kun laitteessa. Karttojen asentaminen ei ole hankalaakaan. Galaxy-laitteiden omistajat voivatkin ladata kartat suoraan Galaxy Apps-sovelluksesta ilman kummempia kommervenkkejä.

Muilla laitteilla lataus on tehtävä vähän kiertäen.

Ensinnäkin laitteeseen on sallittava Play-kaupan ulkopuolisten sovellusten asentaminen. Turvasyistä tämä asetus on hyvä HERE-karttojen asentamisen jälkeen deaktivoida. Ominaisuus löytyy Android-puhelimen asetuksista kohdasta Suojaus/Tuntemattomat lähteet (Security/Unknown Sources).

Voimme seuraavana ladata HERE-karttojen Beta-version. Löydät sen helpoiten APKMirror-sivustolta:

http://www.apkmirror.com/apk/nokia/here-beta/

Lataa uusin tarjolla oleva versio ja asenna puhelimeesi. Asennuksen jälkeen löydät HERE-kartat puhelimesi sovellusvalikoimasta.Vinkki: muista ladata etukäteen HERE-karttoihin tärkeimpien alueiden kartat ja ääneenluku niillä kielillä millä haluat opasteita.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.