Tulostimen asennus... onnistui?

Yritin tässä äsken jotain minkä olin varma epäonnistuvan: otin käyttöön langattoman tulostimen. Yllättävää tässä oli miten se jopa... toimi.

Tulostimet ovat pitkään olleet tietotekniikan murheellisempia laitteita. Asennan mieluummin muistia, kovalevyn tai vaihdan emolevyn kun asennan tulostimen. Tarkempia syitä voi lukea vaikkapa tästä mainiosta Oatmealin sarjakuvasta joka pitkälti kuvastaa omia tunteitani tulostimista:

Jouduinkin äskettäin asentamaan tulostimen ja laite piti asentaa toimimaan langattomasti. Harkitsin välittömästi tästä kuultuani muuttamista erakoksi Intiaan tai itsemurhaa välttyäkseni kyseiseltä hankkeelta. Langaton tulostin maalasi mieleeni vuorokauden asennuskeikan jossa yritetään kerta toisensa jälkeen saada tulostin näkemään verkko ja sitten tietokone näkemään tulostin ja ladataan toinen toistaan suurempia satojen megatavujen "ajuripaketteja".

En kuitenkaan karannut, vaan noudin tulostimen kaupasta (Canon Pixma MG3550), purin ja asensin. Ja täytenä yllätyksenä, prosessi oli täysin kivuton.

Tulostin kiinnittyi verkkoon ensi yrittämällä. Mitään ylimääräistä hienosäätöä ei tarvittu: verkon salasana sisään ja tulostimen valot paloivat hymynaamoina. Sitten yhdistäminen tietokoneeseen ja koetulostus onnistuivat ensi yrittämällä. Ongelmia ei seurannut puolikkaitakaan.

Ehkä nämäkin laitteet sitten kehittyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.