Android Lollipop CM12s asentaminen OnePlus Oneen

Cyanogen on viimein julkaissut virallisen CM12 Android Lollipop-päivityksen OnePlus One-puhelimiin. Päivitys on saatavilla puhelimen päivitystoiminnolla jos sinulla sattuu käymään tosi hyvä mäihä. Todennäköisesti ei. Jos et jaksa odottaa, virallisen päivityksen voi asentaa puhelimeen vaikka heti.

Tässä ohjeet jotka perustuvat omaan päivitykseeni. Päivityksessä ei asenneta epävirallista ohjelmistoa tai beta-versioita, eikä se vaadi laitteen roottaamista tai muita erikoistoimenpiteitä. Tämä ohje toimii vain OnePlus One-laitteessa johon on asennettu CyanogenMod-käyttöjärjestelmä (CM11).

Tämä menetelmä ei myöskään tyhjennä puhelintasi, eli kaikki puhelimen asetukset ja tiedostot säilyvät koskemattomina. 1. Lataa päivitys, löydät sen täältä. Tallenna puhelimeesi sijaintiin jonka muistat.
 2. Poista päältä Quick Boot-tila, löydät sen laitteen asetuksista Kehittäjävaihtoehdoista (Developer). 
 3. Puhelin kannattanee kytkeä virtaan ennen kun jatkat päivitystä tai ainakin varmistaa akkua olevan riittävästi ennen kun etenet.
 4. Sammuta laite. Kun se on sammunut, käynnistä uudelleen recovery-tilaan pitämällä pohjassa virta-näppäintä ja äänenvoimakkuus alas-näppäintä.
 5. Recovery-tilassa voit käyttää äänenvoimakkuusnappeja selaamiseen ja valita virtanäppäimellä. Valitse puhelimen päivitys (Apply Update) ja valitse päivittäminen puhelimen muistista (Apply from Internal Storage). Selaa lataamasi päivitys hakemistosta johon sen tallensit, huomaa että omat kansiosi löytyvät todennäköisesti kansion "0" alta. Tiedosto mitä etsit on nimeltään "cm-12.0-YNG1TAS0YL-bacon-signed.zip". Valitse se.
 6. Puhelin asentaa päivityksen. Kun asennus on valmis, valitse Wipe cache partition ja sitten puhelimen käynnistäminen uudelleen (Reboot system now). Asennus jatkuu käynnistyksen aikana, joten valmistaudu tavallista pidempään käynnistykseen. 
 7. Puhelin on nyt päivitetty viralliseen CyanogenModin CM12-versioon, eli Android Lollipop hyrrää laitteesi sisuksissa. Nauti!

10 kommenttia:

 1. Kiitos selkeästä ohjeesta. Hyvin toimii!

  VastaaPoista
 2. Mistäköhän löytäisi yhtä selkeän ohjeen kuinka siirryt takaisin cm12s:stä cm11s:ään. Itse kun olen täysin aloittelija android hommissa. Mutta tuo versio joka oli laitteessa tehtaalta vaikutti niin hyvältä että olisi vaivan arvoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi tähän vastata kuin "Googlaamalla". En ole selvitellyt ohjeita tähän tai tehnyt tätä itse, pidän 12S-versiosta liikaa etten haluan palauttaa aiempaa. Palauttaminen periaatteessa onnistuu lataamalla aiempi rommi ja sitten flashaamalla se puhelimeen.

   Poista
 3. Voisiko saada selkeät suomenkieliset ohjeet, kuinka asentaa alkuperäinen CM11 38R järjestelmä? Tarkoituksena olisi palauttaa puhelimeen tehdasasetukset ja käyttöjärjestelmä, jonka käyttämisestä pidin enemmän kuin tästä 5.0.1 versiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitan ohjeita vain prosesseista jotka olen itse tehnyt. En ole aikeissa tiputtaa 1+1:täni Android 4.4-versioon, joten tämä ei valitettavasti ole mahdollista. Pienellä googlaamisella löytyy kylläkin englanninkielisiä ohjeita.

   Poista
 4. Mahtaisko toimia muissa laitteissa, kuin OnePlus Onessa? (itselläni Samsung Galaxy S3)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Galaxy S3:n löytyy kyllä Cyanogenmod-käyttöjärjestelmä ja olen jopa käyttänyt sitä samalla puhelimella. Asentaminen tosin on hyvin erilainen prosessi kun 1+1:lle.

   Poista
 5. Mulla 1+1 on päivittänyt itsensä cyano13:een. Valitettavasti puhelin on muuten käyttökelvoton kun akun kesto on lupsahtanut n neljään tuntiin (jo ennen päivitystä). Oli muuten outo fiilis kun puhelin päivitti lollipoppiin ja käyttöliittymä muuttui täysin. Oli kun olisi jonkun toisen puhelinta yrittänyt käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen sirtymistä Sultan-kehittäjän OnePlus Onelle tehtyyn jakelupakettiin. Leikkaa paljon sitä ihraa mikä CyanogenOS:n on tullut. Se myös alikellottaa OnePlus Onen prosessorin, mikä kasvattaa akkukestoa älyttömästi ilman merkittävämpää tehon heikkenemistä. Kellon saa ammuttua takaisin täydelle teholle jos halajaa.

   Tsekkaa asennusohjeet täältä:
   Unofficial CyanogenMod 13.0 with 3.4.0 kernel [June 10, 2016]

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.