Jyri Häkämies vaatii sunnuntailisiä pois

Elinkeinoelämän Keskusliiton (EK) toimitusjohtaja Jyri Häkämies on innostunut vaatimaan duunareilta palkkamalttia. Viimeisin oli kun Jykä ehdotti myös sunnuntailisien poistamista.



Huvin ja urheilun vuoksi, tässä ovat artikkelit joita Jyri Häkämiehestä löytyi Facebookissa.

Häkämies Savon Sanomissa: Sunnuntain tuplapalkka jäänne entisiltä ajoilta

Häkämies Ylelle: Palkkamaltti äärimmäisen tärkeää

Häkämies: Kuusi vuotta ilman palkankorotuksia

Ja sitten se kirsikka jäätelöannoksen päällä:

Jyri Häkämiehen siirto: Palkka nousee 15 100 € / kk

Tässähän tämä nykylinja on pähkinänkuoressa: duunarien palkat on saatava laskeutumaan kun ne ovat muka niin kestämättömän korkeat. Herrojen palkoissa taas on kyllä korotusvaraa, Häksykin sai kivat lisät kun hyppäsi päättäjän pallilta vetämään yhtä hyvinvointiyhteiskunnan suurimmista vihollisista. Jos herrojen rahoihin koskee, ne perhanat pakenevat Ruotsiin kuten toinen yhteiskuntamme itsekeskeisyyden huippu Nalle Wahlroos teki. 

Jyri Häkämies on - veljeni usein käyttämää lausahdusta lainatakseni - tekopyhä p*ska. Hyvähän sitä on huudella muiden ihmisten elintasojen alentamisesta kun itse syödään kultalusikalla kaviaaria.


Kommentit

  1. Hah, miltei minuutilleen samaan aikaan kommentoitiin samaa keskustelua. :) http://pikkujattilainen.blogspot.fi/2015/06/pikkujattilainen-suosittaa-sunnuntaiden.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraamme molemmat kulttuurimme komentoja ja aiheet nousevat esille samoilla hetkillä. Dust in the wind dude.

      Poista
  2. Ja sitten se asiaan eniten liittyvä uutinen:
    http://www.hs.fi/m/politiikka/a1305632928123
    Häkämiehen palkanalennus. Kumma ettei nämä ole ikinä esillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herroilla tämä on vapaaehtoista, rengeiltä otetaan väkisin. Ei muuta tilannetta kauheasti. Muistetaan vielä miten suurituloisen tulojen leikkaus ei vaaranna hänen toimeentuloaan millään tapaa.

      Jos tässä toimittaisiin "reilusti" ja talkoisiin olisi tarkoitus ottaa koko kansa, progressiota olisi kovennettu.

      Poista
  3. Jos olet kyllästynyt siihen, että "taas viedään köyhiltä" niin "tykkää" ja "jaa". Muutetaan Suomi. Sensijaan, että poistettaisii sunnutailisät "muistona vanhoista" niin poistetaan lauantaiden väheneminen lomista, jos kerran ei tehdä kuin 5pv. viikkoa.

    Haluatko muutosta, et vain tiedä miten. Tule, koe, “tykkää" ja "jaa" Muutetaan Suomi.
    https://www.facebook.com/pages/Uusi-Suomi/873755662694661

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai että vankiloissa eletään herroiksi. Kuulostaa vähän ideologisesti latautuneelta ryhmältä.

      Poista
  4. Minusta sunnuntailisien poisto on erittäin hyvä idea, mutta se pitäisi tehdä kokonaisansioita alentamatta. Se poistaisi omituisen markkinavääristymän ja lisäisi tehokkuutta.

    Ehkä kuitenkin lauantaille ja sunnuntaille molemmille pitäisi laittaa pieni lisä, joka ohjaisi yritykset toimimaan suunnilleen samoina aikoina, jos työn suorittamisen ajankohdalla ei olisi niin väliä. Lisän pitäisi kuitenkin olla sen verran pieni, että ne yritykset, joiden on hyödyllistä toimia viikon ympäri, voisivat sen tehdä ilman, että palkanlisät estävät.

    Palkanalennusasia pitäisi käsitellä erikseen tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole samaa mieltä. Se että meillä on yksi suhteellisen yhtenäisesti vapaana oleva päivä on monellakin tavalla oleellista ihmisten sosiaalisten suhteiden ylläpidolle. En sano ettei sunnuntaina saisi töitä teettää, mutta sen pitäisi kyllä firmalle olla kallista. Se ryöstää ihmisiltä sen yhden päivän kun erittäin suurella todennäköisyydellä ystävät ja tuttavat ja sukulaisetkin ovat vapaalla ja heitä pääsee näkemään. Jos vapaat hajautetaan, miten ikinä saat yhtäaikaista vapaata puolison kanssa esimerkiksi ja pitäisikö jatkossa lastentarhojenkin olla auki seitsemän päivää viikossa?

      Ehei, oikeasti sunnuntain "vapauttaminen" toisi joukon jättimäisiä sosiaalisia ongelmia ja rahallisiakin, joten en voi oikein kannattaa sitä vaikka se rahallisesti korvattaisiinkin muuten.

      Poista
    2. Onhan tossa on toki toi sosiaalinen puolikin. Ongelma on kuitenkin jo nykyäänkin olemassa. Monessa ammatissa tehdään jatkuvaa vuorotyötä, jossa vain ehkä joka kolmas viikonloppu on vapaa. Tietääkseni lastenhoito nykyäänkin järjestyy myös viikonloppuina.

      Sunnuntailisän pienentäminen toki kasvaattaisi viikonloppuisin tehtävän työn määrää ja se mahdollistaisi tehokkuuden lisäämisen monissa töissä.

      Miksi vain sunnuntai? Lauantai ei ole pitkään aikaan ollut normaali työpäivä ja siihen liittyy täysin samat ongelmat kuin sunnuntai työhön. Paljon parempi kuin tuplapalkka sunnuntaille olisi pienempi, mutta yhtä suuri lisä molemmille päiville.

      Poista
    3. Tehokkuus kasvaisi, yhteiskunnan koheesio heikkenisi. Puhumattakaan siitä miten paljon säätöä yksinään lapsiperheiden kanssa tulisi tarhojen ja koulujen kanssa. Lastenhoito järjestyy viikonloppuina varmasti, mutta järjestelmä ei kestä kovin suurta nousua "viikonloputtomissa", kaikki mitä säästettäisiin, maksettaisiin takaisin moninkertaisesti yksinään tarhojen ja kerhojen lisääntyneillä kuluilla.

      Itseasiassa en pidä mahdottomana tasata lisiä sunnuntain ja lauantain välillä, tehden molemmista päivistä vähän kalliimpia. Sunnuntai on perinteisesti ollut se pakollinen vapaapäivä, toki taustalla on uskonnolliset syyt mutta tässä vaiheessa sitä voidaan pitää jo täysin kulttuurisena juttuna.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.